Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin Yükseldi! Neden 35.000$ Seviyelerine İlerledi?

Bitcoin Yükseldi! Neden 35.000$ Seviyelerine İlerledi? Eylül sonunda Mayıs ayından bu yana ilk kez Bitcoin’in fiyatı 34.000$ seviyesini aşarak Ekim ayını karşıladı, son 24 saatte %14’lük çarpıcı bir artış yaşandı.

Bitcoin’in fiyatı 23 Ekim’de aniden yükseldi, BTC’nin değeri 31.000$’dan 34.000$’a kadar yükselerek geçici olarak bu seviyeye ulaştı, ardından TradingView verilerine göre şu anda 34.500$’a sabitlendi. Bitcoin’in fiyatındaki bu ani artış, yaklaşan spot ETF onaylarına ilginin tazelendiği ve spot piyasalarda genel ticaret hacminin önemli ölçüde arttığı bir döneme denk geldi.

Bu yükseliş ayrıca BlackRock’ın önerilen spot Bitcoin ETF’si ile ilgili gelişmelerle aynı zamana rastladı. 23 Ekim’de Analist Scott Johnson’ın (eski adıyla Twitter) bir paylaşımı, yatırım devi BlackRock’ın büyük ihtimalle yakın bir zamanda spot ETF ürünlerini nakit para ile “başlatma” sürecine girebileceğini işaret eden iki yeni bilgiyi işaret etti.

Dikkatinizi çekebilir: Black Rock’tan Yeni Hamle!

Johnson, yatırım devi BlackRock’ın belirli bir “CUSIP” lisansı aldığını ve bu ayın başlarında bile spot ETF ürünlerini nakit para ile “başlatma” sürecine girebileceğini belirtti. Bu paylaşıma yanıt olarak, Kıdemli Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, bir ETF’nin “genellikle çok fazla para gerektirmediğini” ve yalnızca bir ETF’yi başlatmak için yeterli olduğunu belirtti, ancak bu sürecin başlatılması için “başka bir adım” olduğunu kabul etti. Bunun sonucunda, Bitcoin Yükseldi!

Fiyattaki bu ani artış aynı zamanda Bitcoin’in spot ticaret hacminde önemli bir büyümeyi beraberinde getirdi. Bu raporun hazırlandığı sırada, spot ticaret hacmi son 24 saat içinde 35 milyar doların üzerine çıkmıştı, Coinmarketcap verilerine göre aynı dönemde %241’lik bir artış yaşandı.

Bitcoin en büyük fiyat artışını yaşasa da, yukarı yönlü fiyat momentumunun genel etkisi diğer kripto paralara da yansıdı. Ethereum’un yerel para birimi Ether (ETH) %7’lik bir artış yaşadı, Solana (SOL) etkileyici bir %11 kazandı. Ayrıca, Dogecoin (DOGE) %8 artış gösterirken, Cardano (ADA) daha mütevazı bir %5 kazanç elde etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir