Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$67.255
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.255
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitfinex’te 400 Bin Kişinin Verisi Mi Sızdı? CTO’dan Açıklama Geldi!

bitfinex güvenlik

Kripto para borsası Bitfinex, siber saldırı iddialarıyla çalkalanıyor. Fsociety adlı hacker grubu, 2,5 terabaytlık kullanıcı verisi çaldığını ve KYC bilgilerini sızdıracağını tehdit ediyor.

Shinoji Research adlı araştırma şirketi tarafından yayınlanan makaleye göre, Bitfinex siber saldırıya uğradığını doğruladı. Sızdırılan veriler arasında 400 bin kullanıcının e-posta ve şifreleri olduğu öne sürülüyor.

Ancak Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı. Ardoino’ya göre, hackerlar sadece 2 megabaytlık bir dosya yayınladı ve bu dosyada 22.500 e-posta ve şifre bulunuyor. Bu e-postaların sadece 5 bin tanesinin Bitfinex kullanıcılarına ait olduğu belirtildi.

Ardoino, hackerların kendileriyle iletişime geçmediğini ve gerçek bir bilgi sahibi olmaları durumunda ödül talep edeceklerini söyledi.

Bazı kullanıcıların aynı e-posta adresini birden fazla platformda kullanmasından dolayı bu durumun bir veri ihlali gibi göründüğü vurgulanıyor.

Bitfinex CTO’su, herhangi bir ihlalin tespit edilmediğini ve fonların güvende olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir