Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$67.047
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.047
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitcoin Yatırımcısı On Milyonlarca Dolarını Kaybetti!

Bitcoin'de Bu Seviyeye Dikkat

Kripto para yatırımcısı, adres zehirleme dolandırıcılığı sonucu 68 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) kaybetti.

Blokzinciri dedektifi ZachXBT, 3 Mayıs tarihinde gerçekleşen 68 milyon dolarlık Bitcoin soygununu aydınlattı. Bir kullanıcı, “adres zehirleme” saldırısı nedeniyle 68 milyon dolar değerinde 1.115 Bitcoin’i istediği adrese değil, saldırganlar tarafından belirlenen başka bir adrese gönderdi. Kullanıcı, transferi gerçekleştirdikten sonra adresin yanlış olduğunu fark ettiğinde artık çok geçti.

Saldırganlar, kurbanın işlem geçmişindeki son adresleri değiştirerek adres zehirleme saldırısını gerçekleştirdiler. Dikkatsiz kullanıcı, son transfer ettiği adrese kripto para gönderirken adresi kontrol etmedi ve bu da saldırganların planını uygulamalarına olanak tanıdı.

Saldırganın cüzdanına aktarılan 1.115 Bitcoin henüz hareket ettirilmedi.

Adres Zehirleme Dolandırıcılığı Nedir?

Adres zehirleme dolandırıcılığı, kripto para sektöründe zaman zaman karşılaşılan bir dolandırıcılık yöntemidir. Saldırganlar, hedef adrese çok benzer bir adresi truva atı gibi yerleştirerek adresin teyit edilmesini zorlaştırırlar. Bu sayede kullanıcılar, kripto paralarını yanlış adrese göndererek kaybederler.

Kendinizi Nasıl Koruyabilirsiniz?

Kripto para transferi yaparken her zaman dikkatli olun ve gönderdiğiniz adresi iki kez kontrol edin. Ayrıca, resmi olmayan kaynaklardan aldığınız adreslere asla kripto para göndermeyin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir