Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.016
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.016
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Çin Devlet Bankaları Kriptoya Yöneliyor

Çin Kripto

Çin devlet bankaları Hong Kong’daki kripto firmaları ile iş yapmak için çeşitli fırsatları değerlendiriyor.

Hong Kong’un kripto sektöründeki atılımı devam ediyor. Eyalet özellikle çeşitli alanlarda kripto sektöüne yaptığı yatırımlar ile bir çok yatırımcıyı kendine çekiyor. Hong Kong’un aksine Çin ise kripto sektörü konusunda oldukça sıkı davranıyor.

Fakat son gelen haberlere göre Çinli firmalar Hong Kong üzerindeki kripto firmaları ile iş yapma fırsatlarını kovalıyor.

Çin Bankalarından Kriptoya İlgi

Hong Kong’un kripto merkezi olma çabaları, hem kripto şirketleri hem de Çinli bankalar için bir fırsat yarattı. Çin bankaları, Çin’deki kripto faaliyetlerinin yasaklanmasına rağmen, Hong Kong’da ortaklıklar kurmaya ve düzenlenmiş kripto şirketlerini bünyelerine katmaya ilgi gösteriyor.

Çin’in büyük İletişim Bankası’nın Hong Kong kolu, şehirde kayıtlı birkaç kripto para birimi işletmesiyle işbirliği yapıyor. Banka, düzenlenmiş şirketler için hesap açmak üzere görüşmelerde bulunuyor.

Ayrıca, Çinli internet sigortacısı ZhongAn Online P&C Insurance tarafından kontrol edilen Hong Kong’un en büyük sanal bankası ZA Bank, kripto şirketleri için yerleşim bankası olarak hareket edecek. Bankalar, fiat para birimlerinin yatırılmasını ve çekilmesini kolaylaştıracak.

Çin hükümeti destekli CPIC Yatırım Yönetimi, iki kripto fonu başlatarak kripto şirketlerine yönelik yatırım yapmaya başladı. CPIC, Çin anakarasındaki en büyük ikinci sigorta firmasıdır ve yeni başlattığı kripto fonları kurumsal yatırımcılara odaklanıyor.

Hong Kong’un mali sekreteri Paul Chan, şehrin daha fazla kripto firmasıyla işbirliği yapmaya çalıştığını açıkladı. Hükümetin ilerici kripto yaklaşımının bir sonucu olarak, yaklaşık 80 kripto para birimi firması şehirde işlerini açmaya veya genişletmeye ilgi gösterdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir