Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.154
% 0.24
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.154
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SBF, Çinli Yetkililere Rüşvet Vermekle Suçlanıyor

SBF

FTX kripto para borsasının kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried,, Çinli bir hükümet yetkilisine 40 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri avukatı Damian Williams tarafından yapılan bir mahkeme başvurusuna göre, SBF yeni suçlamaları arasında yer alan bu iddia, 13 maddelik yeni bir iddianameyle birlikte gündeme geldi.

Mahkeme dosyasında belirtilenlere göre, SBF ve diğer ilgili taraflar, Alameda Research’teki kripto para hesaplarında 1 milyar dolardan fazla değerde kripto para bulunduruyorlardı. Ancak Çin kolluk kuvvetleri, 2021’in başlarında veya civarında Alameda hesaplarını dondurdu. SBF, hesapları çözmek için çok sayıda yöntem denedi ancak başarısız oldu. Bunun üzerine, “milyonlarca dolarlık bir rüşveti kabul etti ve yönlendirdi” ve hesapların dondurulmasını sağladı.

Bu olay, SBF’nin FTX müşteri fonlarından milyarlarca dolar çalmak suçlamasıyla 2 Ekim 2023’te yargılanacağı bir döneme denk geliyor. Ayrıca, SBF’nin büyük miktarda yasadışı siyasi bağış yaptığı da iddia ediliyor. Eğer suçlu bulunursa, 115 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek sekiz suçlamayı kabul etmediği için cezası daha da ağırlaşabilir.

Çin, 2017’de kripto borsalarının ülkede hizmet vermesini resmen yasaklamıştı ve Alameda’nın 2021’in başlarında hangi Çin kripto para borsalarını kullandığı belirsiz görünüyor. Daha önce bildirildiği üzere, Çin Eylül 2021’de kripto paraya genel bir yasak getirdi.

Sam Bankman-Fried’in suçlamalarıyla ilgili bu gelişmeler, kripto para piyasalarını ve bu piyasalardaki yasa dışı faaliyetleri denetleme ihtiyacını bir kez daha gündeme getiriyor. Bu olaylar, yetkililerin kripto para piyasalarını daha sıkı denetleme kararı almasına neden olabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir