Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.822
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.822
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cardano (ADA) Analisti Durgun Piyasaya Rağmen Boğa Koşusu Bekliyor

Cardano nedir

Akıllı sözleşme platformu Cardano ($ADA), piyasanın genel düşüşüyle birlikte geriledi ve yıl başından itibaren sadece yaklaşık %6.5 arttı. Ancak bir analist, yakın gelecekte %2,000’den fazla artış görebileceğini öne sürdü.

Bitcoin ($BTC) bu yıl şimdiye kadar %58’den fazla arttı, hatta geçtiğimiz hafta %8 düşüş yaşadıktan sonra yeni bir tüm zamanlar rekoru olan 73,400 doların üzerinde işlem görmeye başlaması, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinden gelen talep ve yaklaşan yarılanma etkinliği sayesinde. Bu gelişmeler, kripto pazarında daha geniş bir ralli başladığında, Cardano’nun yer aldığı kripto pazarında birçok hareketlenmeye yol açtı.

Kripto para analisti Trend Rider, son zamanlarda mikro blog platformu X’te (eski adıyla Twitter) Cardano’nun yerli token’ı ADA’nın fiyatının yakın gelecekte bir trend değişikliği görebileceğini öne sürdü.

Analist, iki haftalık grafiklerini inceleyerek, kritik hareketli ortalamaların yeniden hizalandığını belirtti ve göstergelerin negatiften pozitife geçmesiyle boğa bölgesine geçiş sinyali verdiğini belirtti.

Analiste göre, bu desen, ADA’nın önemli bir fiyat artışına başlamadan hemen önceki bir durumu yansıtıyor. Benzer boğa momentumu, ADA’yı 2021 Nisan’ında yaşanan boğa koşusunu tekrar ederek 0,133 dolar seviyesinden 3 doların üzerindeki tüm zamanlar rekoruna çıkardı.

Eğer tarih kendini bir kez daha tekrarlarsa, Cardano’nun token’ı şaşırtıcı bir şekilde 12,60 dolara ulaşabilir, mevcut tüm zamanlar rekorunu dört katına çıkarır. Analist Trend Rider, boğa yapısını sürdürmek için kritik destek seviyelerinin sağlam kalmasının önemini vurguladı ve bu seviyelerin 0,45 ile 0,52 dolar arasında olduğunu tahmin etti.

CryptoGlobe’un raporuna göre, Cardano, son dönemde aktif kullanıcı faaliyetlerinde önemli bir artış görüyor ve aktif cüzdan adreslerinin sayısı, aynı dönemde neredeyse %40 artarak bir yıllık zirve olan 600,000’in üzerine çıktı.

Cardano merkeziyetsiz borsası Danogo’nun verilerine göre, ağdaki aktif cüzdan adreslerinin sayısı, ADA’nın fiyatı 0,24 dolar seviyesindeyken Eylül 2023’te 297,000’e ulaştı.

Cardano’nun aktif adreslerdeki artışı, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerindeki toplam değerin artmaya devam ettiği bir döneme denk geliyor; bu, 2023 başlarında 60 milyon dolara yaklaşık olan TVL’nin yazı yazılırken 417 milyon dolara çıktığını gösteriyor.

ADA terimlerinde, bu protokollerde kilitlenen miktar arttı, bu da toplam kilitlenen değerdeki artışın yükselen varlık fiyatlarından kaynaklanmadığını gösteriyor. 2023’ün başlarında Cardano’nun DeFi ekosisteminde 200 milyon ADA kilitlenirken, şimdi DeFiLlama’ya göre 650 milyonun üzerinde kilitlenmiş ADA bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir