Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.345
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.345
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Büyük Fırtına Mı Geliyor? 5 Analist: Altın İçin Bunları Bekleyin!

Altın, Perşembe günü Mart ayından bu yana en büyük bir günlük yüzde artışını kaydetti. Bununla birlikte altın fiyatları, dolar ve ABD tahvil faizlerindeki güçlü performansların ve üst düzey merkez bankalarının agresif para politikalarının baskısıyla, Cuma günü art arda dördüncü aylık düşüşü için ayarlandı.

“Altının kendi başına bir hikayesi yok!”

Spot altın, basın zamanında %0,33 artışla 1.761,57 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,38 artışla 1.775,6 dolara yükseldi. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, altının kendi başına bir hikayesi olmadığını söylüyor. Bundan ziyade dolar ve faizlerle ters orantılı olmaya devam ettiğini kaydediyor. Bununla birlikte, dolar ve faizdeki son düşüşlerinin bu hafta külçeye bir miktar destek sağladığını da sözlerine ekliyor.

Değerli metal, şu ana kadar haftalık bazda %1,9 yükseldi. Bu da Mayıs ortasından bu yana en iyi haftasına işaret ediyor. Bununla birlikte, külçenin Kasım 2020’den bu yana en kötü aylık kayıp serisini geride bırakması pek olası değil.

Jeffrey Halley: Altın, dip oluşturmaya çalışıyor

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere dolar, Temmuz ayının çoğunu 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyrederek geçirdi. Bu nedenle, diğer döviz sahipleri arasında dolar fiyatlandırılmış altına olan talebi artırdı. Bu arada Fed, Çarşamba günü, beklentiler doğrultusunda faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. Jeffrey Halley, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Külçe altın, bu ayın başlarında 1.700 doların altında bir satış görse de, 1.675/80 dolarlık uzun vadeli desteğin test edilmesi ve tutulması önemli. Son zamanlardaki ABD resesyon işaretlerinin de yardımıyla altın o zamandan beri dip oluşturmaya çalışıyor.

Phillip Streible: Traderlar altına olan iştahın artmasını bekliyor

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte beklenmedik bir şekilde daraldı ve ekonomik yavaşlama risklerini artırdı. Bu da altının güvenli liman cazibesini destekledi. Chicago’daki Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible, GSYİH verilerinin durgunluk korkularını doğrulamasının ardından, trader’ların Fed’in faiz artırımlarını daha yavaş başlatmasını ve altına olan iştahı artırmasını beklediklerini söylüyor.

Fed’in Çarşamba günkü toplantısından sonra Jerome Powell, Eylül ayındaki toplantısında “olağandışı büyük” bir artırım daha uygun olabileceğini söyledi. Ancak kararın bu tarihe kadar gelen ekonomik verilerle belirleneceğinin de altını çizdi.

“Portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar için bir fırsat”

ABD Global Investors’ın baş traderı Michael Matousek, enflasyonun Fed’in bu artırımı ile sona ermeyeceğini söylüyor. Ayrıca, altının düşüş trendi göz önüne alındığında, şimdi çekici bir seviyede olduğunu kaydediyor. Bu kapsamda portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar için bir fırsat sunduğunu ifade ediyor.

Daniel Ghali: Bu durumun altına fayda sağlaması mümkün

Traderlar, Powell’ın belirsiz rehberliğini, Fed’in Eylül ayında sadece 50 baz puanlık bir faiz artırımına kapı açtığı şeklinde yorumluyorlar. TD Securities emtia stratejisi direktörü Daniel Ghali, Powell’ın açıklamalarını şu şekilde değerlendiriyor:

Fed’in daha yavaş bir faiz artış hızına doğru dönmeye başladığını görebiliyoruz. Bunun, ABD doları ve Hazine faizlerine karşı altına fayda sağlaması mümkün.

Kamuya açık pozisyon verilerinin ve TD Securities’in şirket içi ölçümlerinin bir kombinasyonunu alıntılayan Ghali’ye göre, 2019’dan bu yana ilk kez kısa süre önce altın short olan para yöneticileri arasındaki short kapama durumu daha da kötüleşti. Ghali, “Para yöneticileri altını kapsıyor. Ancak altında diğer tarafa geçen başka bir grubunuz var,” diyor.

Brien Lundin: Altın, aşırı satım bölgesinde

Piyasalardaki gelişmeleri yorumlayan Gold Newsletter editörü Brien Lundin, şunları söylüyor:

Powell’ın Çarşamba günü parasal sıkılaştırmaya yönelik taahhüt eksikliği algısı ile birlikte bugünkü bir durgunluk onayı, yatırımcıların bir pivotun önceki fikir birliği görünümünden daha erken geleceğine inanmasına neden oldu. Altın, aşırı satım bölgesinde. Bu nedenle fiyat artışı için tüm malzemeler düzgün bir şekilde yerine oturdu.

“Altın için olumlu bir kurulum”

Brien Lundin, ekonomik büyümenin kısıldığını ve bugünkü durumun çözülmesinin daha zor olduğunu kaydediyor. Ayrıca, “Önemli ölçüde daha yüksek ücretler olmadan değil” diyor. Analiste göre bu durum, hem daha derin ve daha uzun bir durgunluğa hem de Fed için oldukça büyük bir ikilem oluşturan devam eden enflasyonist baskılara katkı sağlıyor. Buradan hareketle analist, şu öngörülerini paylaşıyor:

Bu aynı zamanda, özellikle mevcut düşük fiyat seviyelerinden altın için olumlu bir kurulum sunuyor. Şimdi, ‘metallerin dibe vurması çok daha muhtemel. Güçlü bir ralli görmesek bile, en azından ileriye doğru düşük seviyelerden yavaş bir yükseliş görmemiz olası.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir