Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.662
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.662
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Buffet Bitcoin İçin Neler Söyledi ?

warren-buffett-bitcoin-btc

5-7 mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Berkshire Hataway Hissedar Toplantısı bu yıl da büyük bir merak uyandırdı. Cuma, Cumartesi gerçekleşen ve bugün devam edecek olan  toplantı on binin üzerinde katılımcıyla birlikte gerçekleştirildi. Şirketin CEOsu Warren Buffet ile birlikte toplantıya katılan isimlerin arasında yönetim kurulu başkan yardımcısı Charlie Munger da vardı.

Berkshire Hateway Shareholder Festival 2023

Yılda sadece bir kez gerçekleştirilen bu hissedar toplantısında her sene olduğu gibi bu yılda da kripto paralar ve özellikle Bitcoin konuşuldu. Katılımcıların özellikle merak ettiği konu milyarder yatırımcının Bitcoine olan bakış açısıdır. Ayrıca diğer merak edilen konu Buffet’ın dünyanın en büyük kripto parasının rezerv para birimi olabileceği ile ilgili görüşleridir.

Bildiğimiz üzere geçen yılki hissedar toplantısında da bu konuya değinilmişti. Buffet bu endüstrinin karşıtı olduğunu söyleyerek kripto para topluluğunu da düşman edinmişti. Aynı konu bu yıl da toplantının 6 mayıs tarihli oturumunda ortaya atıldı.

Toplantı boyunca ABDnin para politikasını ve doları destekleyen bir tavır sergilemiştir. Fakat başkan yardımcısı Charlie Munger lider ülkenin bu politikasını eleştirdi. Hatırlatmak gerek ki, son toplantıda her ikisi Bitcoin ve Kriptoparalara karşıt görüşlü olduğunu dile getirmişti. Hatta Munger Bitcoin için “Şeytan” kelimesini kullanmıştı.

Dikkatinizi çekebilir: TRON Mucidi: Warren Buffett Bu 2 Coini Elinde Tutuyor!

Bu Delilik…

Buffet insanların dolara karşı olan inancını kaybettiğini söyledi. Fakat bunun Bitcoin için iyi etki edeceği, onun parlayacağı anlamına gelmeyeceğini de ekledi. Milyarder ABDnin sınırsız para politikasına karşıt olarak şunları da söyledi: “Dünyanın rezerv para birimi söz konusu olduğunda herhangi bir jetonu düşünmek bir şaka, bu delilik. Ama sadece para basmaya devam etmek de delilik.

Berkshire Hateway Shareholder Festival 2023

Şu anda dünyada mevcut olan dedolarizasyon trendi ile ilgili uyarıda bulunarak cevap verdi:

Amerika çok şey yapa bilir, fakat biz çok fazla şey yaparsak, bu cini şişeden çıkardıktan sonra nasıl iyileşeceğimizi bilmek çok zor“.

Ek olarak insanların dolara karşı olan inancını kaybetmesi onların satın alma gücünü de etkilemekte ve bunun ekonomiyi değiştirmekte olduğunu söyledi.

Yardımcısı Charlie Munger Buffet’dan daha sert bir şekilde devletin para politikasını eleştirdi:

Tekne almak için para basmaya devam edersek bir noktada bu ters tepecek”. 

Son olarak Buffet doların hala rezerv para birimi olduğunu söyleyerek henüz yeni rezerv para biriminin mevcut olmadığını da vurguladı. Doların yanında duran Buffet: “Biz rezerv para birimiyiz, başka bir para biriminin rezerv para birimi olması için bir seçenek görmüyorum” diye ekledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir