Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.878
% 4.11
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.878
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

BRC-20 Nedir? Ne Anlama Gelir?

BRC 20-bitcoin

Brc-20, Ordinals ve Inscriptions kullanılarak oluşturulan, Bitcoin’in blokchain sistemine kaydedilen ve “meme” tokenleri temsil eden isimdir.

Brc-20 ve Oridinals Nedir?


▪ Tarihsel olarak Ordinals protokolü, her biri doğrulanabilir benzersiz özelliklere sahip olan ve 1:1 bazında birbiriyle değiştirilemeyen resim, video ve ses gibi dijital varlıkların sahipliğini yayınlamak ve aktarmak için kullanılmıştır.

Bu tokenler, Bitcoin ağına veri yazmak için Ordinals protokolünü kullanır. Protokol, kullanıcıların metin, resim, ses veya video biçiminde dijital varlıklar oluşturmasına ve bunları bir satoshi üzerine yazmasına olanak tanır. Varlık bir kez yazıldıktan sonra, eşler arası Bitcoin ağındaki diğer tüm tokenlar gibi takas edilebilir veya değiştirilebilir.

➜ Bitcoin tabanlı BRC-20 tokenları kulağa Ethereum tabanlı ERC-20 tokenlarına benziyor gibi gelebilir. Ancak bunları birbirine karıştırmamalıyız.

İlk BRC-20 Tokenı


Oluşturulan ilk token sözleşmesi, mint başına 1.000 token ve toplam 21.000.000 token sınırı ile “Ordi” token ismindeydi.

▪ “Ordi” Bitcoin’e yazılan ilk BRC-20 tokenıydı ve bu nedenle piyasa değeri açısından şimdiye kadarki en değerliydi ve 21 milyon ihraçla 0,10 $ civarında işlem görüyordu. Bu benzersiz durum ve fırsattan hızla yararlanan RelayX, BSV’nin üzerine 100.000 ORDI tokenize etti, böylece kullanıcılar bu tokenın türevlerini yüksek ücretler olmadan ve merkezi olmayan bir borsada alıp satabildi.

BRC-20 Nasıl Ortaya Çıktı?


BRC-20 token standardı Mart ayının başlarında @Domo adlı anonim bir Twitter kullanıcısı tarafından tarafından oluşturuldu. Amaç, Bitcoin blok zinciri üzerinde değiştirilebilir tokenların çıkarılmasını ve transfer edilmesini mümkün kılmaktı.

Buraya tıklayarak Brc-20 tokenlerini daha detaylı inceleyebilirsiniz.

BRC-20 Tokenları Nelerdir?


brc-20 nedir? meme tokenler nedir?
▪ BRC-20
token çılgınlığı, blok zincirinin orijinal Bitcoin işlem sayısını da gölgede bıraktı. Bitcoin blok zincirinde 29 Nisan ve 2 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen BRC-20 işlemlerinin sayısı, normal BTC işlemlerini geride bırakarak %50’nin üzerine çıktı.

Bunun yanı sıra bu tokenlerin piyasa değeri geçtiğimiz ay patladı ve şu anda 120 milyon dolar seviyesinde bulunuyor; bu da geçtiğimiz hafta %600’lük bir artış anlamına geliyor.

Son zamanlarda sıkça konuşulan “Pepe Token” hakkında detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayın.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir