Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.350
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.350
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bu Şirketlerde ChatGPT Yasaklandı!

chatgpt

Apple, özel verilerinin tehlikeye girebileceğini düşünerek yaygın kullanılan yapay zeka  ChatGPT’yi şirket tarafından kullanımını kısıtladı.


Dev teknoloji firması olan Apple son zamanlara çalışanları için endişeleniyor. Bilindiği üzere ChatGPT 30 Kasım 2022’de prototip olarak piyasaya sürülmüştü. Dünyaya açıldığından beri Çok yoğun bir şekilde kullanılan ChatGPT, 5 ay içerisinde milyonlarca kullanıcıya sahip oldu. 

İlgiliniz Çekebilir ChatGPT Nedir?

The Wall Street Journal’da yayınlanan bir rapora göre, Apple çalışanlarına gönderilen bir belge, şirketin kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirirken Microsoft destekli ChatGPT ve benzeri yapay zeka araçlarının kullanımını yasakladığını ortaya koydu.

Yayınlanan belgeye göre Apple, İphone geliştiricileri ve çalışanlarının bu programları kullanmasından ve gizli şirket bilgilerini ifşa etmesinden endişe duyuyor.  Ayrıca yazılım kodu yazmayı otomatik bir hale getiren ve Microsoft’a ait uygulama olan Github’ın Yapay zeka aracı Copilot üzerindeki kısıtlamalardan da bahsedildi.

Bu şirket yasağı, ChatGPT uygulamasının 18  Mayıs’ta Apple store mağazasında piyasaya sürülmesinin hemen ardından geldi. 

Apple‘ın yanı sıra, Samsung gibi büyük şirketler de ChatGPT’nin şirket içi kullanımını kısıtladı. 2 Mayıs’ta Samsung, çalışanlarına ChatGPT gibi üretici yapay zeka araçlarının kullanımını yasaklayan bir not gönderdi. Samsung’un söz konusu politikası şirketin bir personelinin ChatGPT’ye gizli bir kod yüklediği olayın ardından geldi.

Samsung, bu olaydan sonra ChatGPT gibi uygulamaları kişisel cihazlarında kullanan çalışanlarına herhangi bir şirket bilgisi yüklememelerini, aksi takdirde “iş akdinin feshine kadar varan disiplin cezaları” uygulanacağını söyledi.

Ayrıca Samsung ve Apple’ın yanı sıra JPMorgan, Bank of America, Goldman Sachs ve Citigroup gibi şirketler de ChatGPT gibi üretici yapay zeka araçlarının şirket içinde kullanımını yasakladı.

Çalışanların ChatGPT gibi yapay zeka robotlarını kullanmasını yasaklayan birçok şirket de kendi uygulamalarını oluşturma sürecine başladı. Mayıs ayı başında Apple CEO’su Time Cook, şirketin tüm ürünlerinde yapay zekayı “örmeyi” planladığını söyledi.

Apple’ın kendi yapay zeka teknolojilerine odaklanması, şirketin stratejik bir avantaj elde etmesine yardımcı olabilir. Şirketin bu yasağıyla, içerik üretimi, dil işleme ve diğer yapay zeka uygulamalarında ilerlemek için kendi yeteneklerini kullanmayı amaçladığı görülmektedir.

Sonuç olarak, Apple’ın Microsoft destekli yapay zeka araçlarının kullanımını yasaklaması, şirketin kendi yapay zeka yeteneklerini geliştirme hedefi doğrultusunda attığı bir adım olarak değerlendirilebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version