Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.006
% 2.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.006
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bu Senaryo Sec Başkanı Gary Gensler’i İşinden Edebilir!

gerygensler

John Reed Stark, SEC başkanı Gary Gensler ‘in 2024’te yaşanabilecek olası bir senaryoya bağlı olarak havlu atabileceğine inanıyor.

Eski SEC yetkilisi John Reed Stark’a göre, SEC, 2024’te Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak  seçime bağlı olarak kripto yaptırımlarına olan yaklaşımını tamamen tersine çevirebilir.

13 Ağustos’ta atılan bir tweette , eski SEC internet uygulama ofisi şefi, bir cumhuriyetçi başkanın, kripto dostu komisyon üyesi Hester Peirce’in SEC başkanı olarak Gary Gensler’in yerine atanmasıyla birlikte , kripto yaptırımlarının büyük ölçüde değiştirebileceğini tahmin etti!

Eski başkan Donald Trump, Cumhuriyetçi seçmenler arasında en popüler aday olmaya  devam ediyor , Trump’ın ardından  Florida Valisi Ron de Santis ve ardından Güney Carolina Senatörü Tim Scott bulunuyor.

Stark’a göre bir Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı seçilirse, Gensler’in yerini büyük olasılıkla “Kripto Anne” olarak anılan Peirce alacak .

Stark, Peirce’in SEC’in kriptoyla ilgili yaptırımlarının çoğuna karşı olmasına dikkat çekti ve Peirce’in SEC’in başına geçmesi durumunda olabilecekleri şöyle açıkladı:

”Dünya,  ABD’de SEC’in kriptoyla ilgili yaptırımlarının ve  kriptoyla ilgili SEC kesintisinin aniden durma noktasına gelmesini beklemeli”

Stark ayrıca, SEC ve  ABD siyaseti içinde kripto düzenlemelerindeki artan kutuplaşmalara dikkat çekti.

Stark, 2017’de kripto hakkında ilk kez yazmaya başladığında, o zamanki Başkan Donald Trump, Sekreter Hilary Clinton ve Kongre Üyesi Maxine Waters’ın kripto paranın “tehlikeli ve korkunç bir veba” olduğu konusunda hemfikir olmasıyla, çeşitli politikacıların da aynı bakış açısına sahip olduğunu söylemişti.

Bugünlerde, kripto çok daha kutuplaştırıcı bir konu haline geldi. Cumhuriyetçi aday Ron de Santis, Bitcoin’i “korumayı” planladığını söyledi. Ayrıca başkan seçilirse merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) yasaklama sözü verdi .

Diğer taraftan, Demokrat Senatör Elizabeth Warren, senatoya yeniden seçim kampanyasının bir parçası olarak “kripto karşıtı bir ordu” oluşturmaya kadar ülkedeki her türlü kriptoyu çökertmek için birçok çaba sarf ediyor.

Stark, regülatörün kriptoya karşı daha dostane hale gelmesinin olası olmadığını ve Sec’in bir dizi “zorlayıcı” nedenden ötürü mevcut spot Bitcoin ETF’lerini reddedeceğini tahmin ediyor.

8 Ağustos tarihli Better Markets SEC Yorum mektubundan alıntı yapan Stark, spot Bitcoin piyasalarının yapay olarak şişirilmiş ticaret hacimlerine sahip olduğunu, birkaç aktörün elinde yoğunlaştığını ve Bitcoin ağını sürdürmek için çok az olan kuruluşlara güvendiğini paylaştı.  Bu rapor; yatırımcıları, kötü niyetli aktörlerin manipülasyonlarına karşı “son derece savunmasız” bıraktığını belirtiyor.

 

SEC'E ETF RAPORU

Spot Bitcoin ETF ürünlerinin reddedilmesini öneren SEC’e yazılan Better Markets mektubu. Kaynak: Better Markets

Stark, Sec’in sonunda tüm büyük ve  olağanüstü başvuruları reddedeceğini düşünüyor.

Gary Gensler

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir