Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.949
% 3.66
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.949
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Hafta O 4 Altcoin İzlenecek: İşte Seviyeli Beklentiler!

Kripto para analistleri, bu hafta dikkat edilmesi gereken 4 altcoin projesini açıkladı. Analistlere göre, Decentraland (MANA), Maker (MKR), Zcash (ZEC) ve KuCoin Token (KCS) fiyatlarda bir toparlanmayı tetikleyebilecek bir rahatlama rallisi girişiminde bulunabilir.

Ayı piyasası rallileri, altcoin projeleri için al-sat fırsatı sunabilir

Yatırımcılar, Terra (LUNA) çöküşünün ardından hafta sonunu nispeten sakin geçirdi. Makro faktörler destekleyici olmadığından, bazı analistler, altcoin projelerindeki toparlanmanın oldukça yavaş olmasını bekliyor. Kripto araştırma şirketi Delphi Digital, yakın tarihli bir raporda, ABD dolar endeksindeki (DXY) rallinin, 14 aylık göreceli güç endeksini, 2014’ün sonlarından 2016’ya kadar ilk kez 70’in üzerine, çıkardığını söyledi. Tarihsel olarak, bu tür 14 vakadan 11’i, DXY’nin takip eden 12 ay içinde yaklaşık yüzde 5.7 artmasına neden olmuştu. DXY ve Bitcoin arasındaki ters korelasyonun bozulmadan kalması, hem Bitcoin (BTC) hem de altcoin yatırımcıları için sorun yaratabilir.

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, son blog yazısında, devasa düşüşlerin ardından kripto piyasalarının iyileşmesi için zaman tanınması gerektiğini söyledi. Kripto piyasaları düşüş eğiliminde olsa da, periyodik ayı piyasası rallileri kısa vadeli alım ve satım fırsatları sunabilir. Coinmuhendisi.com olarak, duyarlılık iyileşirse sıçrayabilecek en iyi 4 altcoin projesinin grafiklerini ve analist görüşlerini aktarıyoruz.

İşte analistlerin bu hafta takibe aldığı 4 altcoin:
Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA) son birkaç gündür kuvvetli bir düşüş ivmesinde. Boğalar, 12 Mayıs’ta 0,60 dolara kadar olan düşüşü agresif bir şekilde savundu ve 1,36 dolara toparlanma sağladı. Fiyat mevcut seviyeden keskin bir şekilde düşerse, ayılar desteği 0,60 dolarda tekrar test etmeye çalışacaklar. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterebilir. MANA daha sonra düşüşünü 0,50 dolardaki psikolojik seviyeye kadar uzatabilir. Tersine, boğalar mevcut seviyeden vazgeçmezse, yatırımcıların diplerde satın aldıklarını gösterecektir. Bu, 1,36 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artırabilir. Senaryo gerçekleşirse, MANA 1.94 dolara yükselebilir.

4 Saatlik grafik incelendiğinde, 0.60 seviyesinden gelen güçlü toparlanma 1.94 doların üzerine çıktı. Ayılar MANA’yı aşağı çekmeye çalışsa da, boğalar dipleri 1,36 dolara satın aldı. Bu, boğaların bir geri dönüş girişiminde bulunduğunu gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı güçlü bir direnç olarak hareket etmesi muhtemel olan 200-SMA’ya itmeye çalışacaklar. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 20-EMA’nın altına inerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir. Bu, fiyatı 0,95 dolara düşürebilir. Bu seviye kırılırsa, parite 0,60 dolardaki kritik desteği yeniden test edebilir.

KuCoin Token (KCS)

KuCoin Token (KCS), 12 Mayıs’ta 9 dolardaki güçlü destekten keskin bir şekilde toparlandı. Rahatlama rallisi, hafif bir pozitif olan 12.89 dolarda yüzde 38.2 Fibonacci geri çekilme seviyesindeki ilk engelin üzerine çıktı. KCS / USDT çifti daha sonra 14.95 dolarda yüzde 50 geri çekilme seviyesine yükselebilir ve daha sonra 20 günlük EMA’daki (15.45 dolar) kritik genel direnç seviyesine yükselebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir, çünkü üzerindeki bir kırılma, düşüş eğiliminin sona ermiş olabileceğine işaret edebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden keskin bir şekilde düşerse, ayılar pariteyi 9 dolardaki kritik desteğin altına düşürmeye çalışacaktır. Bu seviye kırılırsa, parite düşüş eğilimine devam edebilir ve 5 dolara ve daha sonra 4.40 dolara düşebilir.

4 Saatlik grafiğe bakıldığında boğalar, fiyatı güçlü bir geri dönüş girişimine işaret eden 50-SMA’ya itti. 20-EMA kademeli olarak yükselmeye başladı ve RSI indikatörü pozitif bölgeye sıçradı, bu da en az direnç yolunun yukarı yönlü olduğunu gösteriyor. Boğalar fiyatı 50-SMA’nın üzerine çıkarırsa, parite 15 dolara yükselebilir. Alıcılar bu engeli aşarsa yükseliş ivmesi daha da artabilir. Bu olumlu görüş, fiyat 50-SMA’dan düşerse ve 12 doların altına düşerse kısa vadede geçersiz olabilir. Ayılar daha sonra pariteyi 9 dolarlık güçlü desteğe batırmaya çalışacaklar.

Maker (MKR)

Maker (MKR), 12 Mayıs’ta psikolojik desteği 1.000 dolardan sıçratarak boğaların bu seviyeyi tüm güçleriyle savunduğunu gösterdi. Boğalar, fiyatı 13 Mayıs’ta 50 günlük SMA’ya (1.754 dolar) itti, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil daha yüksek seviyelerde güçlü satışlar gösteriyor. Bununla birlikte, olumlu nokta, boğaların 13 Mayıs’ta rahatlama rallisine devam etmesidir. 20 günlük EMA (1.440 dolar) yükselmeye başladı ve RSI orta noktanın hemen üzerinde, bu da alıcılara küçük bir avantaj sağlıyor. Boğalar fiyatı 1.753 doların üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, 200 günlük 2.179 dolara olası bir rallinin yolunu açacaklar. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden veya 1.754 dolardan düşerse, daha yüksek seviyelerde güçlü satışlar önerecektir. Ayılar fiyatı 1.440 doların altına çeker ve sürdürürse yükseliş ivmesi zayıflayabilir.

4 saatlik grafiğe bakıldığında, 200-SMA tekrar tekrar güçlü bir direnç olarak hareket ediyor, ancak olumlu bir işaret, boğaların 20-EMA’ya düşüşleri satın almasıdır. Bu, rallilerde satış yapmaktan diplerde satın almaya kadar duyarlılıkta bir değişiklik olduğunu göstermektedir. Alıcılar fiyatı 200-SMA’nın üzerinde tutarsa, MKR / USDT çifti ivme kazanabilir ve 1.800 dolara ve daha sonra 1.900 dolara yükselebilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 20-EMA’nın altına düşerse, parite 50-SMA’ya düşebilir.

Listedeki son altcoin Zcash (ZEC)

Zcash (ZEC), son birkaç gün içinde güçlü desteği 81 dolarda başarıyla tuttu. Ayılar 11 ve 12 Mayıs’ta fiyatı bu desteğin altına çekse de düşük seviyeleri sürdüremedi. Bu, boğalardan gelen güçlü talebi gösterir. ZEC / USDT çifti şimdi 20 günlük EMA’ya (114 dolar) yükselebilir. Bu seviye, 5 Mayıs’taki önceki geri çekilme sırasında güçlü bir engel teşkil etmişti. Bu nedenle, ayılar 20 günlük EMA’da iyileşmeyi durdurmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, fiyat tekrar 81 dolardaki kritik desteğe doğru düşebilir. Ayılar, düşüş trendinin bir sonraki ayağını başlatmak için fiyatı bu seviyenin altında tutmak zorunda kalacaklar.

Alternatif olarak, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, parite ayıların güçlü bir savunma oluşturabileceği 135 dolara yükselebilir. Boğalar, trendde potansiyel bir değişikliğe işaret etmek için fiyatı 200 günlük SMA’nın (150 dolar) üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar.

4 Saatlik grafiğe bakıldığında, Talebin daha yüksek seviyelerde bozulmadan kaldığı görülüyor. 20-EMA parlamaya başladı ve RSI indikatörü pozitif bölgede seyrediyor, bu da satıcıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösteriyor. Alıcılar bölgede 108 ila 116 dolar arasında dirençle karşılaşabilirler, ancak bu engeli aşarlarsa, toparlanma 135 dolara ulaşabilir. Olumsuz tarafı, zayıflığın ilk işareti bir kırılma olacak ve 87 doların altında kapanacak. Bu, 81 ila 69 dolar arasındaki kritik destek bölgesinin yeniden test edilmesi için kapıları açabilir. 69 doların altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir