Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.772
% 4.82
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.772
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bu Hafta İzlenecek 4 Altcoin Açıklandı: İşte Beklentiler!

Kripto piyasalarının öngörülebilir gelecekte oynak kalması bekleniyor, ancak BTC’nin 40.000 doları geri alma savaşı popüler altcoin projeleri LUNA, AVAX, ATOM ve FTM’den gelen rallilerle takip edilebilir. Bu yazıda coinmuhendisi.com olarak analist Rakesh Upadhyay’ın 4 altcoin hakkındaki analizlerine yer vereceğiz.

4 altcoin hakkında tahminler

Jeopolitik haber akışının önümüzdeki birkaç gün içinde Bitcoin (BTC) ve altcoin projelerinde volatil hareketlerle sonuçlanması muhtemel. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer caydırıcı güçlerin yüksek alarma geçmesi emrini verdiği haberi olumsuz olarak görülebilir, ancak savaşan ülkeler arasındaki görüşmelerin raporları, çatışmanın sona ermesi umutlarını artırdığı için olumlu olabilir.

Kripto topluluğu, Ukrayna hükümetinin yardım çağrısında bulunması ve kripto bağışları aramasıyla gündeme geldi. Sosyal medyada bazı kişiler Ukrayna kredi kartlarının çalışmayı durdurduğunu ve bankalarından para çekemediklerini söyledi. Kendilerinde kalan tek paranın kripto olduğunu vurguladılar. Bazı analistler Bitcoin‘in dibi görmüş olabileceğini tahmin ederken, Cointelegraph yazarı Marcel Pechman, türev verilerinin yetersiz kaldığı konusunda uyardı. Kısa vadede fiyat hareketini Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler belirleyecek. Şimdi 4 altcoin projesini tablolarını inceleyelim.

LUNA/USDT. Terra‘nın LUNA tokeni, düşüş trendi çizgisinin üzerinde kırılıp kapandıktan sonra yükseliş ivmesi kazandı. Güçlü alım, fiyatı 25 Şubat’ta 70 dolarda küçük direncin üzerine itti. Hareketli ortalamalar yükseliş geçişinin eşiğinde ancak RSI aşırı alım bölgesine yakın. Bu, boğaların üstün olduğunu, ancak LUNA/USDT çiftinin yakın vadede küçük bir düzeltme veya konsolidasyona tanık olabileceğini gösteriyor. Aşağı yönde, boğaların 20 günlük EMA’nın (60 dolar) 70 dolar ve altında kırılma seviyesini savunması muhtemel. Fiyat her iki destekten de geri dönerse, parite ayıların tekrar sert direnç sunabileceği rallisini 90 dolara kadar uzatabilir.

4 saatlik grafik paritenin günlerdir 47 ile 60 dolar arasında işlem gördüğünü gösteriyor. 60 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, olası yeni bir yukarı hareketin başlangıcına işaret etti. 20-EMA yükseliyor ve RSI pozitif bölgede, bu da alıcılara avantaj sağlıyor. Boğalar 20-EMA’yı savunursa, yükseliş trendinin devam etme olasılığı artar. Analiste göre, parite daha sonra 80 doların üzerine çıkabilir ve daha sonra 84 ile 87 dolar arasında genel direnç bölgesine yükselebilir. Tersine, fiyat düşerse ve 70 doların altına düşerse, parite 64 dolara düşebilir.

AVAX ve ATOM için seviyeler

Avalanche (AVAX), son birkaç gündür azalan kanal içinde işlem görüyor. Fiyat, 20 Şubat’ta hareketli ortalamaların altına düştü, ancak boğalar 25 Şubat’ta seviyeyi geri aldı ve daha düşük seviyelerde güçlü alım olduğunu gösterdi. Boğalar şimdi fiyatı azalan kanalın düşüş trendi çizgisine itmeye çalışacak. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanış, trendde olası bir değişikliği işaret edecektir. AVAX/USDT paritesi önce 100 dolara yükselebilir ve ardından 120 dolara yükselmeye başlayabilir.

Alternatif olarak, fiyat düşüş trendi çizgisinden aşağı dönerse parite hareketli ortalamalara düşebilir. Fiyat bu seviyenin dışına çıkarsa, kanalın üzerinde bir kırılma olasılığı artar. Bu yükseliş görünümü, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse ve 70 doların altına düşerse geçersiz olacaktır. Fiyat, 83 dolardaki genel direnç ile hareketli ortalamalar arasında işlem görüyor. 20-EMA düzleşiyor ve RSI orta noktaya yakın, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyatı 76 doların altına çekerlerse, bu denge ayılar lehine değişecektir. Parite daha sonra bir sonraki desteğe 73 dolardan düşebilir.

ATOM/USDT. Cosmos (ATOM), 24 Şubat’ta 20 dolardaki güçlü desteğinden toparlandı. Bu, trader’ların 20-45 dolar aralığını sağlam tutmaya çalıştıklarını gösteriyor. Fiyat 26 Şubat’ta 20 günlük EMA’nın (27 dolar) üzerine çıktı ve boğalar ATOM/USDT çiftini bu seviyenin üzerinde tutmaya çalışıyor. 20 günlük EMA düzleşiyor ve RSI orta noktanın hemen üzerinde, bu da boğaların geri dönüş yapmaya çalıştığını gösteriyor. Bu varsayımın aksine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, ayıların 50 günlük SMA’da genel direnci koruduğunu gösterecek. Parite daha sonra 24 dolara düşebilir. Boğalar, fiyatı 4 saatlik grafikte hareketli ortalamaların ve düşüş trendi çizgisinin üzerine itti. 20-EMA yükselmeye başladı ve RSI pozitif bölgede, bu da boğaların üstün olduğunu gösteriyor.

FTM tahminleri

FTM/USDT. Fantom (FTM), son birkaç aydır 1,24 ile 3,38 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem görüyor. Fiyat, 24 Şubat’ta aralığın desteğinden keskin bir şekilde toparlandı ve bu, boğaların bu seviyeden alım yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Geri tepme, güçlü bir direnç görevi gören 20 günlük EMA’ya (1.82 dolar) ulaştı. Boğalar fiyatı bu seviyenin üzerinde tutar ve sürdürürse, FTM/USDT çifti 50 günlük SMA’ya (2.18 dolar) ulaşabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma, 2.60 dolara olası bir yukarı hareketin yolunu açabilir. Bu varsayımın aksine, eğer fiyat bu seviyeden düşerse, parite birkaç gün daha 20 günlük EMA ile 1,24 dolar arasında konsolide edebilir.

Aşağı yönde izlenmesi gereken kritik seviye 1,24 dolar çünkü bu seviye kırılırsa parite yeni bir düşüş trendi başlatabilir. Hareketli ortalamalar, 4 saatlik grafikte kısa vadeli düşüş trendinin sona erebileceğini gösteren bir yükseliş geçişi tamamladı. Fiyat hareketli ortalamalardan geri dönerse, tüccarların düşüşlerde alım yaptığını gösterir. Alıcılar daha sonra fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışacaklar. Bunu başarırlarsa parite 2.14 dolara ve ardından 2.40 dolara yükselebilir. Parite hareketli ortalamaların altında kalırsa, bu olumlu görüş kısa vadede geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir