Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.350
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.350
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

BTC, SHIB, DOGE ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri Çıktı!

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC), kritik bir seviye olan 200 haftalık hareketli ortalamaya kadar yükseldi. Analistler bu seviyeyi izliyor çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanış, ayı piyasasının sona erebileceğinin ilk işareti olabilir. Kıdemli analist Mike McGlone, Bitcoin’in 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalamalarının 2018 ayı piyasası dip noktasından önceki benzer işaretler gösterdiğini söyledi. Bu nedenle McGlone, Bitcoin’in 2022’nin ikinci yarısında güçlü bir toparlanma göstermesini bekliyor. Bitcoin, XRP, DOGE ve SHIB gibi büyük altcoin’leri daha yükseğe çekerek toparlanmasını uzatabilir mi?

İşte BTC, SHIB, DOGE ve 7 altcoin için al-sat seviyeleri:
Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)

Bitcoin, 7 Temmuz’da simetrik üçgenin direnç çizgisinin ve 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (21.233 dolar) üzerine çıktı ve boğaların geri dönüş yaptığını gösterdi. Düzleşen 20 günlük EMA ve orta noktanın hemen altındaki göreceli güç endeksi (RSI), satış baskısının azalıyor olabileceğini gösteriyor. Fiyat mevcut seviyeden veya üçgenden kopma seviyesinden geri dönerse, duyarlılığın pozitife döndüğünü ve yatırımcıların düşüşleri satın aldığını gösterecektir. Bu, 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (25.015 dolar) ve ardından 26.490 dolarlık formasyon hedefine bir ralli olasılığını artırabilir. Bu olumlu görüş, fiyatın 20 günlük EMA’nın altına düşmesi ve üçgene yeniden girmesi durumunda kısa vadede geçersiz olabilir. Bu, ayıların daha yüksek seviyelerde agresif satışlarını gösterecektir.

Ethereum (ETH), 7 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (1.198 dolar) üzerine çıktı ve 1.280 dolarlık genel direnç seviyesine ulaştı. Ayılar bu direnci agresif bir şekilde savunuyor ve fiyatı 20 günlük EMA’nın altına düşürmeye çalışıyorlar. Bunu yaparlarsa, ETH/USDT çifti yükselen üçgenin destek çizgisine düşebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir, çünkü altındaki bir kırılma ve kapanış boğa kurulumunu geçersiz kılabilir. Bu, fiyatı 881 dolardaki kritik desteğe doğru çekebilir. Tersine, fiyat 20 günlük EMA’dan toparlanır ve 1.280 doların üzerine çıkarsa, boğasal yükselen üçgen formasyonunu tamamlayacaktır. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (1.470 dolar) yükselebilir ve daha sonra 1.679 dolardaki formasyon hedefine çıkabilir.

BNB ve Ripple (XRP)

BNB, 6 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (233 dolar) üzerinde kırıldı ve kapandı, ancak boğalar fiyatı 50 günlük SMA’ya (262 dolar) itmek için mücadele ediyor. Bu, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu göstermektedir. Satıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalışıyor. Eğer bunu başarabilirlerse, BNB/USDT çifti 211 dolardaki güçlü desteğe kayabilir. Öte yandan, fiyat 20 günlük EMA’dan toparlanırsa, duyarlılığın pozitife döndüğünü ve boğaların düşüşlerde satın aldığını gösterecektir. Boğalar daha sonra fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmaya ve kontrolü ele geçirmeye çalışacaklar. Bu, 300 dolara olası bir rallinin yolunu temizleyebilir.

Ripple (XRP), simetrik üçgenin direnç çizgisinin üzerinde bir kırılma girişiminde bulundu, ancak ayılar seviyeyi agresif bir şekilde savundular ve fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,33 dolar) altına düşürmeye çalışıyorlar. Üçgenin üzerinde bir kırılma ve kapanma, yeni bir yukarı hareketin başlangıcını gösterebilir. Parite daha sonra 0,48 dolarlık formasyon hedefine yükselebilir. Alternatif olarak, üçgenin altındaki bir kırılma, 0,28 dolarlık bir yeniden test için kapıları açabilir. Başarılı olurlarsa, XRP/USDT çifti üçgen içindeki kalış süresini bir süre daha uzatabilir. Düz 20 günlük EMA ve orta noktaya yakın RSI endeksi, alıcılara veya satıcılara net bir avantaj sağlamıyor.

Cardano (ADA) ve Solana (SOL)

Cardano (ADA), 8 Temmuz’da 20 günlük EMA’nın (0,47 dolar) üzerine çıktı, ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Bu, ayıların hareketli ortalamaları agresif bir şekilde savunduğunu gösterir. Satıcılar, fiyatı 0,44 dolardaki güçlü desteğin altına çekerek avantajlarını geliştirmeye çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, ADA / USDT çifti 0,40 dolarlık önemli seviyeye düşebilir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcını gösterebilir. Bu düşüş görüşünü geçersiz kılmak için, alıcılar fiyatı 50 günlük SMA’nın (0,51 dolar) üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacaklar. Bunu başarırlarsa, parite 0,60 dolara ve ardından 0,70 dolara yükselebilir.

Alıcılar, Solana (SOL)’yı 5 ve 6 Temmuz’da 50 günlük SMA’nın (38.79 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştılar, ancak engeli aşamadılar. Bu, ayıların mitinglerde satış yaptığını gösteriyor. Fiyat simetrik bir üçgen içinde sıkışıyor. Bu, kısa vadede olası bir menzil genişlemesine işaret ediyor. Fiyat düşer ve üçgenin altına inerse, SOL/USDT çifti 26 dolardaki kritik desteğe doğru kayabilir. Tersine, fiyat yükselir ve üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarsa, boğaların üstünlüğe sahip olduğunu öne sürecektir. Parite daha sonra ayıların tekrar güçlü bir savunma yapabileceği 50 dolarlık psikolojik seviyeye yükselebilir.

Dogecoin (DOGE) ve Polkadot (DOT)

Dogecoin (DOGE), 50 günlük SMA’nın (0,07 dolar) üzerinde bir kırılma girişiminde bulundu, ancak ayılar pes etmedi. Satıcılar, fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) altına düşürme fırsatını kullanmaya çalışıyorlar. RSI indikatörü orta noktaya yakın, bu da alıcılar ve satıcılar arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Bu denge, fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarır ve sürdürürlerse boğaların lehine eğilebilir. Böyle bir hareket, 0,08 dolara ve 0,09 dolara yakın bir ralli için yolu temizleyebilir. Tersine, fiyat düşer ve 0,06 doların altına düşerse, ayılar DOGE/USDT çiftini 0,05 dolardaki kritik desteğe çekmek için çaba gösterecektir.

Polkadot (DOT), 7 Temmuz’da 20 günlük EMA’daki (7.38 dolar) genel direncin üzerine çıkmaya çalıştı, ancak ayılar yerlerini korudu. Bu, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterir. Ayılar, fiyatı 6,36 dolarlık kritik desteğe doğru çekmeye çalışacak. Bu, boğaların dikkat etmesi gereken önemli bir destektir, çünkü altında bir kırılma ve kapanış, düşüş eğiliminin yeniden başladığını gösterebilir. DOT/USDT çifti daha sonra 5 dolarlık psikolojik seviyeye düşebilir. Bu olumsuz görüş, fiyatın yükselmesi ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkması durumunda geçersiz olabilir. Bu gerçekleşirse, parite 50 günlük SMA’ya (8.38 dolar) bir ralli girişiminde bulunabilir.

Shiba Inu (SHIB) ve Avalanche (AVAX)

Shiba Inu’daki (SHIB) ayıları 8 Temmuz’da fiyatı tekrar 0,000011 doların altına düşürmeye çalıştı, ancak mum çubuğundaki uzun kuyruk diplerde güçlü alımlara işaret ediyor. Alıcılar fiyatı 0,000012 dolardaki sert direncin üzerine çıkarmaya çalışacaklar. SHIB / USDT çifti daha sonra ayıların tekrar güçlü bir meydan okuma oluşturabileceği 0.000014 dolara yükselebilir. Tersine, SHIB fiyatı mevcut seviyeden düşerse ve 0,000011 doların altında kalırsa, 7 Temmuz’daki kırılmanın bir boğa tuzağı olabileceğini öne sürecektir. Ayılar daha sonra fiyatı 0,000010 dolardaki kritik desteğin altına geri çekmeye çalışacaklar. Bu olursa, bir sonraki durak 0,000009 dolar olabilir.

Avalanche (AVAX) son birkaç gündür 13,71 ila 21,35 dolar arasında işlem görüyor ve bu da dip formasyonuna işaret ediyor. 20 günlük EMA (18.78 dolar) düzleşti ve RSI orta noktanın hemen üzerinde, boğalar ve ayılar arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatı 21.35 dolardaki genel direnç seviyesinin üzerine çıkarırsa, yeni bir yukarı hareketin başlangıcına işaret edecektir. AVAX/USDT çifti, ayıların tekrar güçlü bir direnç oluşturabileceği 29 dolarlık formasyon hedefine yükselebilir. Fiyat bu seviyeden düşerse, 13,71 dolardan bir dip yapılmış olabileceğini öne sürecektir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına inerse, aralığa bağlı eylemin birkaç gün daha devam edebileceğini gösterecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir