Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.392
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.392
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Brezilya İçin Kripto Paralara Vergi Ödemeleri Gelebilir!

Brezilya, brezilya kripto paralar, brazil crypto, kripto paralara vergi

Brezilya Senatosu, 29 Kasım’da yeni gelir vergisi yasalarının uygulanmasını onayladı. Bu karar uyarınca, Brezilyalıların, kripto para birimleri üzerinden yaptıkları karların vergisi ülke dışındaki borsalarda %15’e kadar çıkarabilecek.

Elde edilen bilgilendirmelere göre, yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nin de onayını aldı ve yeni gelir vergisi düzenlemesini başlatan Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın da tarafından onaylanması bekleniyor.

Senato’nun kabul ettiği bu tasarıya göre, yurt dışından 1.200 dolar (yaklaşık 6.000 Brezilya reali) üzerinde gelir elde eden Brezilyalılar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren vergilendirilecek. Bu değişiklikle, yurt dışı kripto para birimleri ile yurt içi kripto para birimleri aynı vergi oranına tabi olacak. 2024 öncesi kazanılan paraların vergilendirmesi ise fon sahibi mevcut paraya ulaştığında yapılacak. 31 Aralık’a kadar kullanılabilen fonlardan sağlanan kazançlar ise %8 oranında vergilendirilecek.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Tasarının “özel fonları” yani tek hissedarın olduğu yatırım fonlarını ve Brezilya mali piyasasında faaliyet gösteren yabancı şirketleri de kapsaması bekleniyor. Hükümet, bu uygulama ile 2024 yılında 20.3 milyar Brezilya reali (yaklaşık 4 milyar dolar) vergi geliri elde etmeyi planlıyor. Ancak, Senatör Rogério Marinho bu tasarıya karşı çıktığını belirtti ve “Hükümet kötü bir yönetici olduğu için yeni bir vergi uygulaması getiriyor.” dedi.

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto, Eylül ayında kripto para birimleri konusunda daha sıkı düzenlemelere gitme niyetinde olduklarını ifade etti. Campos Neto, bu kararın kripto paraların popülaritesinde yaşanan hızlı artış ve vergi kaçakçılığı ihtimalleri sebebiyle alındığını belirtti.

Haziran ayında Brezilya merkez bankası, dijital varlık hizmet sağlayıcıları üzerinde denetim yetkisi almıştı.

Brezilya’da kripto tabanlı menkul kıymetlerin düzenlenmesi, ülkenin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na benzer bir işlevi olan Comissão de Valores Mobiliários tarafından gerçekleştirilmektedir.


İlginizi Çekebilir: Binance, BUSD Desteğini Sonlandırıyor!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir