Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.021
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Brezilya, Blockchain Tabanlı Dijital Kimliği Kullanmaya Hazırlanıyor!

Brezilya Blockchain

Brezilya hükümetinin açıklamasına göre, 214 milyonu aşkın vatandaş, yakın bir gelecekte blockchain tabanlı dijital kimlik kullanacak. Bu adımın atılmasında Rio de Janeiro, Goiás ve Paraná eyaletleri, Serpro tarafından geliştirilen blockchain kimliklerini ilk kullanacak olan bölgeler olacak. 25 Eylül tarihinde yayımlanan bir kararnameye göre, ülkenin tamamı 6 Kasım’a kadar blockchain teknolojisi aracılığıyla kimlik belgelerini edinebilecek.

Serpro Başkanı Alexandre Amorim’e göre, blockchain’in merkeziyetsiz ve değişmez yapısı, Brezilya’nın kimlik projesi için en uygun teknoloji haline getiriyor. Amorim, “Blockchain teknolojisi, kişisel verilerin korunmasında ve dolandırıcılığın önlenmesinde kritik bir rol oynayarak Brezilya vatandaşlarına daha güvenli bir dijital deneyim sunuyor. Kullanılan b-Cadastros blockchain platformu, Ulusal Kimlik Kartı projesinin güvenliğini ve güvenilirliğini önemli ölçüde artırıyor.” dedi.

Hükümetin açıklamasına göre, kimlik projesi, organize suçla mücadele, kamu sektörlerinin daha etkili bir şekilde işbirliği yapabilmesi, hizmetlere daha kolay erişim ve idari kayıtların düzenlenmesi gibi konularda yaşamsal bir rol oynayacak. Brezilya, son birkaç yıldır 30 eyaleti kimlik konusunda birleştirmek için çaba gösteriyor. Yapılan duyuruda, yeni adımla birlikte daha güvenli veri alışverişi sağlanacağı vurgulanıyor.

Ülkede bir diğer önemli gelişme ise yaklaşmakta olan Merkez Bankası Dijital Para birimi (CBDC) projesidir. Hükümet, ağustos ayında projeyi daha ayrıntılı bir şekilde tanıtarak dijital para birimini “Drex” olarak yeniden markalaştırdı.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir