Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.409
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.409
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin’de ETF Onayı Mı Geliyor? Neden Yükseldi?

Bitcoin’de ETF Onayı Mı Geliyor? Neden Yükseldi? Bildiğimiz üzere, Bitcoin’de uzun bir süredir, fiyat akkümüle sürecindeydi. O yüzden bu zaman aralığında piyasada kaydadeğer herhangi bir yükseliş görülmedi. Fakat dün gece saatlerinde Bitcoin Eylül ayı için kapanışının hemen ardından güçlü bir şekilde yükselişe geçti. Ardından söylentiler dolanmaya başladı. Bu söylentiler tahmin ettiğiniz üzere, spot Bitcoin ETF onayının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından verilmesi ile alakalıydı.

Gerçekten de Onaylandı Mı?

Yazının bu kısmına cevap ile başlamak istiyorum: Hayır, onaylanmadı! Spot Bitcoin ETF hakkı için başvuran şirketlerin SEC tarafında onaylanması veya redd yemesi için en erken süre 16 ekim tarihinden başlamaktadır. Devamında 17 ve 18 ekim tarihlerinde de bu kararlar açıklanacaktır. Bu tarihlerden önce alınacak ETF kararlarının tümü Ethereum için olacaktır.

Görünen o ki, piyasada bir FUD yaymaya çalışıyorlar. Genelde bu gibi durumlarda piyasadaki küçük yatırımcıları bu gibi haberlerle alım yapmaya zorluyorlar. İnsanlar alımları yaptıktan sonra büyük hacimli düşüşler gelmeye başlıyor. Böylece hem spot, hem de türev tarafında insanları tasfiye ederek zarara uğratıyorlar. Peki, bunu nasıl anlarız? Yani, kendimizi bu gibi durumlardan nasıl savunuruz?!

Peki Yükselişin Sebebi Neydi?

Bu soruya cevap verirken iki tane on-chain metriğini kullanacağım. Bunlardan birincisi Coin-Destroyed Days (CDD) verisidir. Bu veri sayesinde Bitcoin’de yatırımcıların borsalara büyük taşımalar yaptığını görebiliriz. Ama bu veri kesin sonuçlar doğurmayabilir. Çünkü CDD genel olarak taşımaları baz alır ve bu sadece cüzdanlardan borsalara değil, diğer cüzdanlara taşımalar geldiğinde de yükseliyor. Genel olarak, CDD yükseldiğinde bir satış geleceğini görebiliriz.

Bu veriyi kesinleştirmemiz adına kullanacağımız ikinci metrik Exhange Inflows CDD (eiCDD) metriğidir. Bu veri sadece ve sadece yüksek miktarlarda borsalara yapılan transferleri bize sunmaktadır. Eğer iki veri de bir birini destekliyorsa, bu satışların geleceğinin göstergesidir.

Kaynak: CryptoQuant

 

Yukaridaki görselden de anlaşıldığı üzere, uzun zamandır spot borsalara böylesine yüklü miktarlarda Bitcoin girmedi. Peki, bunun satış olacağını söyledin, ama fiyat yükseldi, biz bu grafiğe nasıl inanalım? Haklısın, ama atladığınız bir önemli husus var, bu tür düşüşler anında gelmez, yukarıda da söylediğim gibi ilk önce insanları alım yapmak için teşvik ederler. Bu yükseliş de ondan kaynaklıdır.

Dikkatinizi çekebilir: SBF’den Trump’a 5 Milyon Dolarlık Teklif!

Bu grafikte CVD Spot verisinin önce artdığını görüyorsunuz, yani transferden hemen sonra spot borsalarındaki tutulan Bitcoin miktarı artdı, ama satış hemen sonrasında gelmedi, fiyatı burada tutarak insanlara “güven” verilmeğe başlandı. Sonrasında gördüğünüz üzere, hisseli bir şekilde satışlar gelmeğe başlıyor. O yüzden de veri incelemek ve onları kullanabilmek bu piyasada balinalara yem olmamak için en iyi yoldur.

Nasıl Daha Dikkatli Yatırımcı Olmalıyız?

İlk olarak şunu söylemeliyim ki, özellikle de kripto para piyasasında çoğunluğun aksine işlem almak her zaman kazandırır. Tabi, burada da küçük istisnalar olmak zorundadır. Ama oransal olarak bakarsak, bu şekilde davranan bir yatırımcı her 3 işlemden 2 tanesinde başarıya ulaşır. Bu 75% gibi devasa bir başarı oranına sahip olmak demektir. Eğer böyle bir orana sahip olursanız, sıradan bir Wall Street broker’indan daha başarılı olursunuz.

Tebrikler! Artık Wall Street’de size özel ayrılmış olan köşenizde yeni işinizin keyfini çıkara bilirsiniz!

Bitcoin'de ETF Onayı Mı Geliyor? Neden Yükseldi?

Wall Street hayallerini kenara bırakıp gerçeğe odaklanalım! Piyasayı okumak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey piyasanı size sunduğu herkese açık fakat aynı zamanda herkes tarafından göz ardı edilen verileri okumaktır. Peki, bunlar hangi veriler? Biz hangilerini kullandık?

İlki, Cumulative Volume Delta (CVD) bu veri asla sizi yanıltmaz, çünkü piyasada yapılan alımlar anında buraya yansır. Bir diğeri CDD ve eiCDD’dir. Sadece bu metrikleri dikkate almak bile sizin başarı oranınızı büyük bir miktarda pozitif olarak etkileyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir