Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.563
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa ve Döviz Kazançlarına Ek Vergi!

Hisse Senedi, Vergi, Borsa, Yasa

Türkiye’de finans dünyasını yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme yolda. Bankada döviz hesabı bulunan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından gelir elde eden ve hisse senetlerinden kazanç sağlayanların vergi yükü, mevcut yüzde 30’dan yüzde 40’a kadar çıkabilir.

Sözcü gazetesinin iddiasına göre Ak Parti hükümeti Türkiye Büyük Millet Meclisine Sunduğu Torba teklifin 12. maddesi ile birlikte Eurobond ve dolarlı borçlanma senetlerinden sağlanan gelirler ile döviz cinsinden açılan banka hesaplarından elde edilen faiz ve kâr paylarına yüzde 40’a kadar vergi uygulanması için Cumhurbaşkanına yetki verilmesini planlıyor.

Hali hazırda %25 alınan vergi %30’a kadar arttırılabiliyor. Torba yasa mecliste kabul edilirse yetki %40’a çıkacak.

Yatırımcıları yakından ilgilendiren bu düzenleme, aynı zamanda Hazine’nin tercihini Türk Lirası borçlanma senetlerine yönlendirebilir. Torba yasa teklifiyle birlikte, Cumhurbaşkanının hisse senedi alım satımından kaynaklanan kazançlara uygulanan vergi oranlarını yüzde 15’e kadar artırma yetkisi de geliyor.

Bu yetki, hisse senedinin ihraç tarihine, ihraç edenlere, hesap açılış tarihine ve türüne bağlı olarak farklı oranlarda kullanılabilecek.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir