Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.163
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.163
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin / Yen Paritesi Rekor Kırdı!

Bitcoin

Bitcoin fiyatı Japonya’da tarihi bir rekor kırarak yükseldi! BTC/Yen paritesi, Tokyo merkezli kripto para borsası bitFLYER‘da 7,9 milyon yen seviyesine çıktı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

İlginizi çekebilir: Moonwell, ETH Üzerinden USDC Kredilendirme İmkanı Sağlıyor

Dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin, bitFLYER‘da 7,9 milyon yen ile yeni bir rekor yaptı.

Bitcoin-Yen çifti rekor seviyeye ulaştı. Bitcoin’in Kasım 2021’de ulaşılan ATH’si olan 69.000 dolar seviyesinin hala %32 altında olduğunu belirtmek önemlidir. Ancak, Japon para birimi olan Yen’deki bu artış, Japon yeninin son aylardaki değer kaybından kaynaklanmaktadır.

Bu önemli fiyat farkı, Japonya Merkez Bankası‘nın kalıcı likidite genişleme önlemlerine ve yeniden canlanan enflasyonist baskılara atfedilen bir eğilim olan Japon yeninin göreceli zayıflığını vurgular.

ABD Merkez Bankası gibi diğer merkez bankaları 2022 ve 2023 yıllarında artan enflasyona tepki olarak para politikasını sıkılaştırdı. Japonya Merkez Bankası sıfır faiz politikasını sürdürmüş ve agresif para basımına devam etmiştir.

Sonuç olarak, Japonya 2023 yılında, değişken gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek enflasyonda %3,1 ile 1982’den bu yana en yüksek artışı yaşamıştır.

Bu tür enflasyonist baskılar, itibari para birimlerinin satın alma gücünü azaltarak yatırımcıları Bitcoin ve altın gibi değer deposu olarak algılanan alternatif varlıklara yönlendiriyor.

Yen’in dolar karşısında sadece bu yıl %6,4 daha düşmesine rağmen, Bitcoin hala yen bazında primli işlem görüyor. Bu senaryo, Japonya Merkez Bankası‘nın ultra kolay para politikalarından çıkışını hızlandırmadığı sürece devam edebilir ve muhtemelen Bitcoin’i diğer varlıklara göre daha cazip hale getirebilir.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyelerine özel ayrıcalıklar için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir