Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.766
% 4.40
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.766
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Yarılanması Rekor Gelir Getirdi: Yatırımcılar 2,4 Milyon Dolar Ücret Ödüyor

bitcoin, testnet düşüş

Bitcoin’in tarihi 840.000’inci bloğunda yer almak için yapılan çılgınca yarışta 3.000’den fazla yatırımcı toplamda 37,7 BTC, yani 2,4 milyon $ ücret ödedi. Dördüncü yarılanma olayının ortasında gerçekleşen bu dönüm noktası, kripto para biriminin hikayesinin ve gelişiminin coşkusunu vurgulamaktadır.

Bu çılgınlığın ödülleri 20 Nisan’da kazanıldı ve toplam kazanç yüz milyon doların üzerine çıktı. Yarılanma gününde madenciler 107,7 milyon dolar gibi tarihi bir rakam elde etti; bu rakam yalnızca madencilik ödüllerinden değil, aynı zamanda yatırımcıların tarihi bloğa dahil olmak için mücadele ettiği işlem ücretlerinden de elde edilen tarihi bir rakamdı.

Yatırımcılar Tarihin Peşinde, Bitcoin Ücretlerinde 2,4 Milyon Dolar Harcadı

Blokta çok az yer kaplayan 3.050 işlem ve kullanıcı başına 800 dolara yakın ortalama ücretle toplamda 2,4 milyon dolara yaklaşan çılgınlık açıkça görülüyordu. Bu ücret artışı, çoğunlukla Casey Rodarmor’un Runes protokolünün piyasaya sürülmesi ve Bitcoin Ordinals’da çığ gibi büyüyen bir faaliyet başlatan yarılanma döneminden kaynaklandı.

Rekor Gelir ve Düşen Ücretler: Yarılanma Sonrası Bitcoin Manzarası

Bu gelir artışı, Bitcoin’in 71.415 dolardan işlem gördüğü 11 Mart’ta belirlenen 78,7 milyon dolarlık bir önceki rekoru geride bıraktı. Bununla birlikte, madencilere işlem doğrulaması için BTC cinsinden ödeme yapıldığından, gelirdeki artışın Bitcoin’in piyasa davranışıyla yakından ilişkili olduğu açıktır.

Bitcoin tasarımının karakteristik özelliği olan yarılanma olayı madencilik ödüllerini blok başına 3.125 BTC ‘ye düşürerek, bir sonraki yarılanma olayı ödülleri biraz azaltana kadar madenciler arasındaki ödül rekabetini arttırdı.

Bununla birlikte, yarılanma sonrası akşamdan kalma hali gerçeğe soğuk bir duş etkisi yaratmaktadır. Olayın yarattığı heyecan hızla söndü ve bu durum ortalama işlem ücretlerinde hızlı bir düşüşle kendini gösterdi. Ortalama 128 dolarlık ücretle 20 Nisan’da rekor kırdıktan sonra, ücretler ertesi gün normal aralığa, yani orta öncelikli işlemler için 8 ila 10 dolar arasına düştü.

Bitcoin’in yolculuğu henüz başladı ve yolun yarısına geldi, ancak halvings kripto piyasasının temel direği için sadece küçük bir engel. Çalkantılı ve hızlı hareket eden piyasada canlı ve dirençli kaldığı için kripto para birimi hakkında çok çekici bir hikaye.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir