Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.907
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.907
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coinbase SEC’e Karşı Vitesi Arttırdı!

Coinbase SEC'e Karşı Vitesi Arttırdı!

Kripto para borsası Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kripto paralar hakkında düzenleme dilekçesine yanıt vermemesi nedeniyle mahkeme emri için baskısını arttırdı.

Coinbase, SEC’i dilekçeyi kabul etmeye veya reddetmeye zorlamak için 30 gün içinde bir mandamus (Mandamus, bir mahkemeden herhangi bir hükümete, alt mahkemeye, şirkete veya kamu otoritesine, bu organın yasaya göre yapmak zorunda olduğu ve kamusal nitelikte olan belirli bir eylemi yapması için bir emir şeklinde bir yargı yoludur.) çıkarılmasını talep etti.

Dikkatinizi Çekebilir: SEC, Mahkemenin Grayscale Kararına İtiraz Etmeyecek!

SEC, 12 Ekim’de durum güncellemesi sunarak, Coinbase’in dilekçesine belirsiz bir yanıt verdi, ancak detayları paylaşmadı. Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, SEC’i eleştirdi ve niyetlerini açıklamaya zorlamak için bir mandamus çağrısında bulundu.

Grewal, X üzerinden yaptığı paylaşımda, “SEC’in aydınlatıcı olmayan raporu sadece bürokratik bir pandomimden ibarettir ve mandamus dışında hiçbir şeyin kurumu yükümlülüklerini ciddiye almaya sevk etmeyeceğini teyit etmektedir” ifadelerini kullandı.

Coinbase, Temmuz 2022’de sunduğu kural koyma dilekçesiyle SEC’ten, kripto piyasasını düzenlemek için net kurallar oluşturmasını talep etmişti. Ancak SEC’in yanıt vermemesi üzerine Coinbase, mahkeme emri için başvuruda bulunmuştu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC’in Ekim sonu veya Kasım başında bir yanıt verebileceği tahmin ediliyor. Bu gelişmeler, kripto piyasasının regülasyonu ve kuralların belirlenmesi konusundaki belirsizliği arttırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir