Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.245
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.245
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Mahkemenin Grayscale ETF Kararına İtiraz Etmeyecek!

Grayscale

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale Investments’a verilen mahkeme kararına itiraz etmeyecek.

SEC, Grayscale Bitcoin ETF ile ilgili mahkeme kararına itiraz etmeyeceğini açıkladı. Mahkeme daha önce SEC’in verdiği red kararını haksız bulmuş, dava Grayscale lehine sonuçlanmıştı. Geçtiğimiz gün gece saatlerinde gelen haber ile birlikte SEC’in Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunu gözden geçirmesi gerekmekte.

Dikkatinizi çekebilir: Neutron (NTRN) Nedir? Ne İşe Yarar?

Reuters tarafından 13 Ekim tarihinde konuya aşina bir kaynağa dayandırılan haberde, SEC’in D.C. Temyiz Mahkemesi’nin kararını temyiz etmeme kararı açıklandı.

Bloomberg analistleri, SEC’in Yüksek Mahkeme’ye başvurmamasını bekliyor ancak bu durumun Grayscale’in başvurusunun onaylanacağı anlamına gelmediğini belirtiyor. Raporlara göre, SEC’in mahkemenin Ağustos kararına uyması ve Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot Bitcoin ETF’sine dönüştürme başvurusunu gözden geçirmesi gerekecek.

Temyiz mahkemesinin, kararının nasıl uygulanması gerektiğini özetleyen bir talimat yayınlaması bekleniyor.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a göre, Yüksek Mahkeme’ye başvuru olasılığı düşük. Grayscale ve SEC arasındaki diyalogun önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor ve SEC’in Grayscale’in spot BTC ETF başvurusunu onaylaması veya reddetmesi için son tarih önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta olabilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

SEC’in başvuruyu reddetmesi durumunda Grayscale, bu karara itiraz ederek süreci uzatabilir.

Öte yandan SEC’in önünde şu anda bekleyen yaklaşık yedi spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. Seyffart, Ocak 2024’te bir spot Bitcoin ETF başvurusunun, özellikle ARK Invest’in başvurusunun onaylanma olasılığının %90 olduğunu öne sürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir