Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.862
% 1.33
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.862
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ferrari, ABD’de Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Etti

Ferrari, Ödeme yöntemi,Bitcoin, Ethereum,

Ferrari (RACE.MI) yeni bir girişim başlattı ve artık Amerika Birleşik Devletleri’ndeki premium spor otomobilleri için kripto para birimi ödemelerine izin veriyor. Pazarlama ve ticaret şefinin Reuters’e aktardığına göre, varlıklı müşterilerden gelen büyük ilginin ardından şirket bu girişimi Avrupa’ya genişletmeyi planlıyor.

Köklü şirketlerin çoğu, doğal fiyat dalgalanmaları ve Bitcoin gibi tokenlerin günlük işlemler için pratik olmaması nedeniyle kripto para birimlerini benimseme konusunda temkinli kalırken, Ferrari farklı bir yaklaşım benimsiyor. Düzensiz düzenleyici ortama ve kripto para birimleriyle ilişkili önemli enerji tüketimine ilişkin endişelere rağmen Ferrari, dijital para birimlerini bir ödeme aracı olarak benimseyerek yeni bir rota çiziyor.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Önemli şirketler arasında yer alan elektrikli otomobil üreticisi Tesla (TSLA.O), 2021 yılında piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladığında dalgalar yaratmıştı. Ancak Tesla’nın CEO’su Elon Musk daha sonra çevresel kaygılar nedeniyle bu seçeneği askıya aldı.

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Baş Sorumlusu Enrico Galliera, Reuters’e verdiği demeçte, kripto para birimlerinin yeni yazılım çözümleri uygulayarak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan bağımlılığı artırarak çevresel etkilerini azaltmak için aktif olarak çalıştıklarını söyledi.Bir röportaj sırasında “2030 yılına kadar tüm değer zincirimizde karbon nötrlüğüne ulaşma taahhüdümüz sarsılmaz bir şekilde devam ediyor” dedi.

Ferrari, bu stratejik hamlenin, müşterilerinin önemli bir kısmının kripto para dünyasına girmesi nedeniyle hem piyasadan hem de bayi ağından gelen artan talepten kaynaklandığını belirtti.Bu müşteriler arasında, servetlerini kripto para birimleri aracılığıyla biriktiren daha genç, dijital bilince sahip yatırımcılar ile yatırım portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcıların bir karışımı yer alıyor.


İlginizi Çekebilir: SEC, Mahkemenin Grayscale ETF Kararına İtiraz Etmeyecek!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir