Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.063
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.063
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin Neden Düşüyor! Düşüş Devam Edecek mi?

bitcoin

Bitcoin, dün 42,400 dolar destek seviyesini kaybetmesiyle birlikte 40,650 dolara kadar bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün nedenleri ve ne kadar devam edebileceği konusunda bir analiz yapalım.

➤ İlk olarak, Bitcoin’in 26,000 dolar seviyesinden başlayan yükselişi düzeltme vermeden devam etti ve bu düzeltmenin yaşanması normaldir. Çünkü yükseliş öncesi bırakılan likidasyon birikimleri bulunuyordu ve piyasa, bu seviyelerde oluşan likidasyonlar nedeniyle düşüş yaşaması normaldi. Şu anda, Bitcoin tarafında 40,200 dolar seviyesi önemli bir destek noktamızdır. Eğer bu destek noktası kaybedilirse, 38,400 dolar bandına kadar bir düşüş yaşanabilir. Bu nokta, son savunma hattımızdır ve buranın kaybedilmesi durumunda 33,000 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşanabilir.

➤ İkinci bir düşüş nedeni, sürekli olarak Coinbase‘e yapılan Bitcoin transferleri olabilir. Ayrıca, Coinbase’in elinde Grayscale`in 35 milyar dolarlık bir gBTC varlığının bulunması ve bu varlıkları satmak istemesi, piyasada güçlü bir etkiye sahip olabilir. Coinbase’in bu Bitcoin varlıklarını satması haberleri ve küçük Bitcoin transferleri, şu anda küçük bir başlangıç olabilir ama şu ana kadar bu transferlerde bir satış yaşanmamış gibi görünüyor.

➤ Üçüncü bir düşüş nedenimiz, USDT.D (Tether Dominansı) üzerinde yaşanan direnç kırılmasıdır. Bu kırılmanın, Bitcoin ve altcoinlerdeki paraların USDT’ye kaymasına neden olduğunu gösteriyor. Grafikleri incelediğimizde, üçgen yapısının kırılmasıyla birlikte bir yükseliş yaşandı ve bu kırılma, Bitcoin’de düşüşe neden oldu ve destek seviyesini kırdı.

➥İlginizi çekebilir: Grayscale Ceo’su: Sadece 2 veya 3 Bitcoin ETF Kalacak!

Şu anda USDT.D, kırdığı direnci destek haline getirecek bir düşüş yaşıyor, yani bir Throwback gerçekleşiyor. Dominans, bu seviyeye geldikten sonra bir tepki hareketi yapabilir, tekrar yükselişe geçebilir. Bu durumu, Bitcoin grafiğindeki yükselişin sona ermesi ve düşüşle korele edebiliriz.

USDT.D Grafiği
USDT.D Grafiği

Şu an Bitcoin grafiğinde bir daralma gözlemlenmekte ve bir kırılmanın yaklaştığı söylenebilir. Bu kırılmanın yüksek ihtimalle yukarı yönlü olacağı ve fiat değerinin tekrar 42,400 doların üzerine çıkabileceğini düşünmekdeyiz. Bu durumda, tekrar yükselen trendin içine giren fiat piyasada bir yükseliş etkisi yaratabilir. Bu sebeple, short pozisyonlar kapanabilir ve likidasyonlar gerçekleşebilir.

Ancak, bu olumlu gelişmelerin ardından, USDT.D grafiğinde bahsettiğimiz gibi Bitcoinde para çıkışları ve olumsuz haberlerle birlikte yeni bir düşüş başlayabilir. Bu durumda, Bitcoin’in değeri 38,000 dolar bandına kadar düşebilir.

Bitcoin Grafiği
Bitcoin Grafiği

RSI tarafında bir destek oluşumu gözlemlenmekte ve fiat, bu seviyeden tepki almış durumda. Ancak, RSI’nın bu seviyeyi kırması ve altına inmesi, aşırı alım bölgesine işaret edebilir ve bu durum düşüşlere neden olabilir. Bu senaryoda, 38,000 dolar seviyelerine kadar bir düşüş bekleye biliriz gibi ve kısa bir süreliğine de olsa bir yatay hareketlenme görebiliriz.

Bitcoin`de RSI İndikatörü
Bitcoin`de RSI İndikatörü

Bitcoin`de BinanceBitGetKucoinMexcHoubi ve Gate.io gibi Global Borsalardan kolayca alıp sata ve vadeli işlem açabilirsiniz. Coin Mühendisi takipçilerine özel olarak tanımlanmış  indirim linkinden faydalanmak isterseniz, kayıt olmak istediğiniz borsanın üzerine tıklayarak referans kodumuzu kullanabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir