Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.072
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.072
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Madenciliğinde 6.25 BTC Ödül Kazandı

btc,Bitcoin,BTC,Btc Mininig,Bitcoin Madenciliği,Halving,Yarılanma

Saniyede yaklaşık 1 petahash (PH/s) hash oranına sahip bağımsız bir Bitcoin madencisi, mevcut piyasa değeriyle 160.000 doların üstünde olan bir blok ödülünü elde etmeyi başardı. Bu durum, oldukça nadir görülen bir olaydır, zira bu küçük ölçekli madenci, mevcut zorluk seviyesi nedeniyle yaklaşık yedi yılda bir kez tek başına bir blok çözebilecek kapasitededir. Ayrıca, madencilik zorluğunun neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 52.39’a ulaştığı bir dönemde böyle bir ödül kazanmak olağandışı bir başarıdır.

Blok ödülünü kazanan madenci, kimliğini ve konumunu açıklamamıştır. Ancak sadece elektrik maliyeti bile göz önüne alındığında, bağımsız madenciliğin karlı olabilmesi için düşük enerji maliyetlerine sahip bölgelerde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Örneğin, Türkiye’de, 1 Bitcoin elde etmek için gerekli olan elektrik maliyeti yaklaşık olarak 22.000 dolar iken, ABD’de bu maliyet 46.000 dolara çıkmaktadır.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bitcoin madenciliği maliyetleri dünya genelinde büyük ölçüde farklılık göstermektedir. Coingecko verilerine göre, en düşük maliyetli Bitcoin madenciliği Lübnan, İran, Libya, Etiyopya ve Kırgızistan gibi ülkelerde gerçekleştiriliyor.

Ancak, bu düşük maliyetli ülkelerde dahi bazı zorluklar yaşanabiliyor. Özellikle altyapı sorunları ve elektrik arzının istikrarlı olmaması, BTC madenciliğini verimsiz hale getirebiliyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu tür bölgelerdeki düşük maliyetli BTC madenciliği verilerini paylaşarak, bu bölgelerdeki insanların Bitcoin madenciliği yapmasının doğal olduğunu ifade etmiştir.

BTC madenciliği, enerji maliyetleri, teknolojik altyapı ve yerel koşullar gibi birçok faktöre bağlı olarak karlılık göstermektedir. Düşük enerji maliyetleri, genellikle madencilik faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve karlılığı için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, düşük maliyetli bölgelerde dahi altyapı ve enerji arzındaki sorunlar, madenciliğin potansiyelini kısıtlayabilir.


Dikkatinizi Çekebilir:Gemini, SEC’e Karşı Dava Açtı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir