Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.946
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.946
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gryphon, Sphere 3D Davasının Reddedilmesini İstiyor

Sphere 3D tarafından Nisan ayında yapılan ilk şikayete göre, Gryphon CEO’su Rob Chang’ın Ocak ayında bir kimlik sahtekarlığı saldırısı yoluyla Sphere 3D’nin finans müdürü kılığına giren bir dolandırıcıya 18 BTC havale ettiği iddia ediliyor.

Birkaç gün sonra aynı adrese 8 Bitcoin daha gönderildi. Bununla birlikte toplam 500.000 $‘ın üzerinde bir kayıp gerçekleşti.

Fakat şirket, Sphere’in saldırganın Sphere’in bilgisayar sistemine erişip sahte e-postalar göndermesine ve Bitcoinleri saldırgana göndermesine neden olan ağır ihmalinin kurbanı olduğunu iddia ediyor.

Kimlik sahtekarlığı saldırısı, bir hackerın sistemi veya kullanıcıyı aldatmak için güvenilir bir varlık gibi davranmasıdır. Amaç genellikle yetkisiz erişim, veri hırsızlığı yönlendirmesidir.

Sphere 3D CEO’su Patricia Trompeter, “Gryphon, Şirketin varlıklarını önemli ölçüde riske attı ve sözleşmeden doğan görevlerini kasten ihlal etti” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Gerginlik İki Tarafta Bitmiyor

Bu olayların yanı sıra Gryphon, Sphere 3D’ye karşı sözleşme ihlali, ihmal ve iftira davalarında da bulundu. Dava, Sphere 3D’nin “kripto madenciliği faaliyetlerini” yöneten Gryphon ile Ağustos 2021’de başlayan ortaklığın son aşaması.

O zamanlar iki şirket Gryphon markası altında birleşmeyi planlıyordu. Fakat planlar olduğu gibi gitmedi ve bunun karşılıklı bir karar olduğunu iddia ederek Nisan 2022’de birleşmeyi rafa kaldırdılar.

Gryphon ve Sphere 3D arasındaki gerginlik daha da artmaya başladı. Her iki taraf mahkemede karar bekleyen davanın peşindeler ve hala bir sonuç çıkmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir