Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.290
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.290
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin 40.000 Dolar Sınırında! Boğanın Ayak Sesleri?

Kripto para piyasalarının devi Bitcoin, 40.000 dolar sınırına ulaşarak Mayıs 2022 tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü.

Kripto piyasalarının lideri Bitcoin, 39.500 dolar seviyesine ulaşarak Mayıs 2022’den beri en yüksek seviyesini görüyor. Şimdi ise tüm gözler, Bitcoin’in 40.000 dolarlık psikolojik sınırını aşıp aşamayacağına çevrildi. Aynı zamanda, beklentiler SEC’in (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Bitcoin spot ETF hakkındaki kararına yönelik.

BTC son dönemlerde güçlü bir ivme kazanmış durumda. Uzun bir süre sonra tekrar eski parlak günlerine dönüş yapan Bitcoin’in, tüm kripto para ve finans sektörünü etkileyebilecek bir sınır olan 40.000 dolar seviyesi üzerine çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

SEC’in kararı lider kripto para biriminin değerinde belirleyici olacak. Bitcoin spot ETF başvuruları için 8 ile 10 Ocak arasında bir kararın verileceği bildirildi. Bu kararın Bitcoin’i ve diğer kripto paraları nasıl etkileyeceği, piyasalar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Kararın kabul, red veya erteleme şeklinde olabileceği biliniyor. Ancak, daha önceki ETF başvurularındaki gelişmeler, sektörde bir belirsizlik yaratıyor.

Bitcoin Teknik Analiz! BTC Ne Olur?

Uzmanlar, BTC’nin 40.000 dolar seviyesini aşabilmesi için bir dizi olumlu haberin gerekli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, SEC’in Bitcoin spot ETF başvurularına vereceği karar, bu süreçte önemli bir rol oynayabilir.

Bitcoin, günlük grafikte önce 38.000$ üzerinde güçlü bir yükselişle günlük kapanış yaparak dikkat çekti. Ardından 39.410$-39.900$ direnç seviyelerine karşı sert bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi.

BTC, Bitcoin TekNİK Analiz, Bitcoin Yükseliş, Boğa Sezonu, Bitcoin Fiyat
TradingView Bitcoin Grafiği

Eğer bu seviyelerde destek bulabilirse, 45.445$ seviyelerine kadar yükselişini sürdürebilir. Ancak dirençleri aşamazsa, geri çekilme olasılığıyla 37.760$ destek seviyesine kadar düşebilir. Eğer BTC bu bölgede yatay seyrederse, altcoinlerde olumlu fiyat hareketleri gözlenebilir.

Bitcoin’in bu yükselişi, kripto para piyasalarında yeni bir boğa dönemine işaret ediyor olabilir. Ancak, her zaman olduğu gibi, kripto para yatırımcılarının gece gündüz dinamik olan bu sektörde dikkatli olmaları ve bilinçli yatırım yapmaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan hiçbir bilgi Yatırım Tavsiyesi Değildir! Bu yazı sadece bilgilendirme amacı ile yazılmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir