Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.266
% 2.74
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.266
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Spot ETF Başvurusunda Son Durum ?

Bitcoin Spot ETF

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son olarak Franklin Templeton ve Hashdex’in sunulan spot Bitcoin ETF başvurularına yönelik kararını erteledi. Diğer yandan diğer spot Bitcoin ETF için henüz bir red kararının çıkmaması ve SEC’in ertelemeye gidip, bu yatırım ürünlerini titiz şekilde değerlendirmesi olumlu karşılanıyor. Peki Bitcoin Spot ETF Başvurusunda Son Durum Ne?

SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Yine Erteledi!

HashDex, Bitcoin vadeli işlem ETF’sini Eylül 2023’te bir HashDex Spot Bitcoin ETF’sine dönüştürmek için başvuruda bulundu ve SEC, başvuruya ilişkin kararı erteledi.

Fidelity ise, medyada çıkan haberlerin SEC’in ilk evrak işlerini yeterince incelememiş olabileceğini belirttikten sonra Haziran ayı sonunda Wise Origin Bitcoin Trust için başvurusunu yeniden yapmıştı.

BlackRock, Haziran 2023’te iShares Bitcoin Trust için başvuruda bulundu. Eğer onaylanırsa, bu trust Nasdaq’ta işlem görecek ve kripto sorumlusu olarak Coinbase Custody, nakit sorumlusu olarak ise BNY Mellon kullanılacak.

Grayscale Investments, spot Grayscale Bitcoin Trust’ını (GBTC.PK) bir ETF’ye dönüştürme çabasında. Geçtiğimiz Ağustos ayında, federal bir temyiz mahkemesi SEC’in Grayscale’in spot BTC borsa yatırım fonu oluşturma başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğuna karar vermişti.

Ark Invest ve 21Shares, ARK 21Shares Bitcoin ETF’si için sundukları evrakları, düzenleyicinin ilk izahnamenin dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonunu önleme gerekliliklerini karşılamadığı gerekçesiyle 28 Haziran’da SEC’e üçüncü kez yeniden sundu.

WisdomTree, önceki iki ret sonrasında 20 Haziran’da WisdomTree Bitcoin Trust için yeni bir onay başvurusunda bulundu.

Valkyrie Digital Assets, 21 Haziran’da SEC’e başvurarak BRRR kısaltması altında Valkyrie Bitcoin Fonu’nu başlatma girişiminde bulundu. Daha önce NYSE Arca tarafından Valkyrie’nin sunduğu bir spot Bitcoin ETF’si başvurusu, Aralık 2021’de SEC tarafından reddedilmişti.

Invesco ve Galaxy Digital, Ekim 2023’te piyasaya sürmek amacıyla Eylül 2021’de başvuruda bulundukları Invesco Galaxy Bitcoin ETF’si için başvurularını yeniden aktive etti.

Son olarak İsviçreli varlık yönetim şirketi Pando Asset, Bitcoin Spot ETF için başvuruda bulunan şirketlerin büyüyen listesine katıldı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir