Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.414
% 2.78
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.414
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin Fiyatı 26.000 Doları Gördü | Piyasalar Güne Nasıl Başladı?

Bitcoin Fşyatı

Lider kripto para birimi Bitcoin, son yaşadığı yükseliş ile birlikte fiyatı yeniden 26.000 dolar seviyesini gördü.

Kripto sektörü ve dünya ekonomisinde yaşanan son gelişmelerden sonra piyasalarda olumlu bir hava yaşanıyor. Özellikle SVB ve beraberindeki bankaların batışı, bunun neticesinde gelen stablecoin krizi ile yatırımcılar oldukça hareketli bir hafta geçirdi.

Krizin derinleşme riskine karşı düşüşler yaşayan kripto piyasaları, ABD tarafından yapılan olumlu açıklamalar ile USDC ihraççısı Circle’ın sabit para birimini yeniden sabit hale getirmesi sonrası “yeşil” günler yaşıyor.

Piyasalardaki olumlu hava ile beraber Bitcoin fiyatı, yazının kaleme alındığı tarihte %4,53’lük yükseliş ile 26.112 dolardan işlem görüyor.

İkinci en büyük kripto para birimi Ethereum ise yine bu yazının yazıldığı tarihte %2,7 yükselerek 1.720 dolar bandından işlem görüyor.

Geçtiğimiz yıl yaptığı airdrop ile çokça konuşulan Aptos ise %5’lik bir yükseliş yaşayarak 13 dolar seviyesinden yükseldi.

Bu günlerde kripto piyasaları olumlu yönde seyrederken gözler önümüzdeki haftaya çevrildi. 22 Mart günü gerçekleşecek olan Fed faiz kararı piyasalar için oldukça önemli. Uzun süredir faiz artışlarına giden Fed, yaşanan bankacılık krizlerinden sonra ne yapacağı merak edilmekte.

Özellikle haftalar önceki tablo 50 baz puanlık bir artış geleceği yönünde iken, şu an artış yapılmayacak diyenlerin oranı bir hayli fazla.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version