Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.670
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.670
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SVB Çöküşü NFT Sektörünü de Vurdu

NFT SVB

DappRadar verilerine göre, Silicon Valley Bank (SVB) çöküşünün ardından NFT işlem hacimlerinde büyük bir düşüş gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta hem kripto sektörünü hem de ABD bankacılık sistemini sarsan bir olay gerçekleşti. Silicon Valley Bank (SVB) adlı banka, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle iflasını açıklamıştı. Açıklama sonrasında bankanın hisselerinde büyük bir düşüş gerçekleşti. Bankanın müşterilerinden biri olan stablecoin ihraççısı Circle, krizin kripto sektörüne yansımasına neden oldu.

Kripto veri platformu DappRadar tarafından 16 Mart tarihinde yayınlanan bir rapora göre, SVB iflası NFT sektörünü de etkiledi. Verilere göre, çöküş NFT işlem hacminde gerilemeye yol açtı. SVB’nin 10 Mart’taki çöküşünden önce 68 milyon ila 74 milyon dolar arasında seyreden NFT işlem hacmi, 12 Mart’ta 36 milyon dolara düştü.

İşlem hacminde yaşanan düşüş ile birlikte NFT satış sayısı da 9 Mart ile 11 Mart arasında %27,9’luk düşüş gördü. Uzmanlara göre, bu 2021’den bu yana en düşük rakam.

NFT sektöründeki bu düşüşlerin sebebi olarak uzmanlar, USD Coin’in 0,88 dolara kadar düşmesinin kullanıcıları sektörden uzaklaştırması olarak görüyorlar.

İşlem hacimlerindeki düşüş, Solana tabanlı bir NFT pazarı olan Formfunction’ın kapanmasına da neden oldu. Ayrıca, NFT pazarı Blur’daki satışlar da toplamda 700 Ether’lik bir kayba yol açtı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir