Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.753
% 5.12
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.753
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin, DOGE, AVAX ve Bu 7 Altcoin İçin Önemli Tahminler Çıktı!

Bitcoin (BTC), yeni yılın en düşük seviyesine indi ve çoğu büyük altcoin, borsalardaki zayıflığı takip ederken düşüşlerini sürdürdü. Blockchain analitik firması Glassnode’dan elde edilen veriler, merkezi borsalara Bitcoin girişlerinin Şubat ayından bu yana en yüksek seviye olan 1,7 milyon BTC’ye yükseldiğini gösteriyor. Bu, balinaların uzun bir düşüş trendi bekledikleri için varlıklarını terk edebileceğini gösteriyor. Analistler, kripto piyasalarının genellikle dibi işaret eden bir kapitülasyon aşamasına girmesini bekliyor. BTC ve altcoin’ler bir kapitülasyon aşamasına girebilir mi yoksa kripto piyasalarının güçlü bir toparlanma sahneleyerek birçok analist ve yatırımcıyı şaşırtmasının zamanı geldi mi? coinmuhendisi.com olarak, BTC, AVAX, DOGE ve bu 7 altcoin için analist görüşlerini ve fiyat analizlerini aktarıyoruz.

BTC, AVAX, DOGE ve bu 7 altcoin’i bu hafta neler bekliyor?
Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)

Bitcoin, 5 Mayıs’ta yükselen kanalın altına düştü ve düşmeye devam ediyor. Bu da ayıların avantajlarından vazgeçme niyetinde olmadığını gösteriyor. Fiyat, kritik desteğin 32.917 doların altına düştü, ancak ayılar daha düşük seviyelerde boğalardan güçlü bir meydan okumayla karşı karşıya kalabilir. Fiyat mevcut seviyeden geri dönerse, rahatlama rallisi 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) (37.670 dolar) ulaşabilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, duyarlılığın negatif kalacağını ve yatırımcıların rallilerde satış yaptığını gösterecek. Ayılar daha sonra BTC/USDT çiftini 28.805 dolardan kritik desteğe çekmek için başka bir girişimde bulunacak. Bu seviyenin yine boğaların alımlarını çekmesi muhtemel. Yukarı yönde, 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, satış baskısının düşebileceğinin ilk göstergesi olacak. Bu, 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (41.279 dolar) olası bir rallinin yolunu açabilir.

Ethereum (ETH), 7 Mayıs’ta yükseliş çizgisinin altına düştü. Bu hareket, gelişen yükselen üçgen modelini geçersiz kıldı. Bir yükseliş formasyonunun kırılması, tetiklenmekte olan formasyondan bir kopuş beklentisiyle genellikle bir düşüş işaretidir. Güçlü satış, fiyatı 2.445 dolar seviyesindeki acil desteğin altına çekti. Bu, kritik destek bölgesine 2.300 ila 2.159 dolar arasında olası bir düşüşün kapısını açıyor. Boğaların bu bölgeyi tüm güçleriyle savunması muhtemel çünkü bunun altında bir kırılma ETH/USDT çiftini 1.700 dolara düşürebilir. Fiyat destek bölgesinden geri dönerse, boğalar pariteyi 20 günlük EMA’nın (2.790 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (3.043 dolar) yükselebilir.

BNB ve Ripple (XRP)

BNB, son birkaç gündür sürekli satışlara tanık oldu. Ayılar fiyatı 350 dolardan güçlü desteğin altına çekti ve şimdi 320 dolardaki kritik seviyeye meydan okuyor. 320 doların altında bir kırılma ve kapanış, bu seviye Ağustos 2021’den bu yana kırılmadığı için büyük bir negatif sonuç doğuracaktır. 300 dolarda küçük bir destek var, ancak bu seviye düşüşü durduramazsa, BNB/USDT çifti 250 dolara düşebilir. Alternatif olarak, fiyat 320 dolardan geri dönerse, boğalar pariteyi 350 doların üzerine çıkarmaya ve 20 günlük EMA’ya (383 dolar) meydan okumaya çalışacak. Alıcıların, düşüşün sona erebileceğinin sinyalini vermek için bu engeli aşmaları gerekecek. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (409 dolar) yükselebilir.

Ripple (XRP), 5 Mayıs’ta 20 günlük EMA’dan (0,63 dolar) düştü ve 0,62 doların altına düştü. Alıcılar, 6 Mayıs’ta fiyatı 0,62 doların üzerine çıkarmaya çalıştı ancak ayılar yerini korudu. XRP/USDT çifti düşüşünü sürdürdü ve 0,55 dolardan desteğin altına düştü. Bu, psikolojik desteği 0,50 dolardan yeniden test etmenin yolunu açıyor. Alıcıların bu seviyeyi güçlü bir şekilde savunmaları bekleniyor çünkü bunun altında bir kırılma ve kapanış, pariteyi 0,42 dolara indirebilecek bir düşüş trendi başlatabilir. Tersine, fiyat 0,50 dolarlık desteğin üzerine çıkarsa, boğalar yine pariteyi 20 günlük EMA’nın üzerinde sürdürmeye ve çalışacak. Başarırlarsa, satış baskısının düşebileceğini önerecektir.

Solana (SOL) ve Cardano (ADA)

Boğaların Solana (SOL)’yı 5 Mayıs’ta 20 günlük EMA’nın üzerine çıkaramaması, ayılar tarafından güçlü satışlar çekmiş olabilir. Fiyat aşağı yönlü hareketini sürdürdü ve 75 dolarlık güçlü desteğin altına düştü. Fiyat 75 doların altında kalırsa, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcını önerecektir. SOL / USDT çifti ilk önce 66 dolara ve 58 dolara kadar düşebilir. Fiyat bu bölgeden geri dönerse, alıcılar pariteyi 75 doların üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışacaktır. Bunu başarırlarsa, düşüş trendinin sona erebileceğini öne sürecektir. Aksine, toparlanma 75 dolarda durursa, ayıların seviyeyi dirence çevirdiğini öne sürecektir. Bu olursa, ayılar düşüşe devam etmeye çalışacaktır.

Cardano (ADA), 4 Mayıs’ta 20 günlük EMA’nın (0,81 dolar) üzerine çıktı, ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Fiyat 5 Mayıs’ta düştü ve 8 Mayıs’ta 0,74 dolarlık güçlü desteğin altına indi. Bu, düşüş trendinin yeniden başladığını gösteriyor. ADA / USDT çifti şimdi 0,64 dolara düşebilir ve bu da bir destek görevi görebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğalar pariteyi 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, 0,74 doların altındaki kırılmanın bir ayı tuzağı olabileceğini öne sürecektir. Aksine, rahatlama rallisi 0,74 dolar veya 20 günlük EMA’da durursa, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecektir. Satıcılar daha sonra pariteyi 0,50 dolarlık psikolojik desteğe çekmeye çalışacaklar.

Terra (LUNA) ve Dogecoin (DOGE)

LUNA 5 Mayıs’ta düşüş trendi çizgisinden aşağı döndü ve 7 Mayıs’ta 75 dolarlık güçlü desteğin altına düştü. Bu, düşüş, omuz baş omuz formasyonunu tamamladı ve yeni bir düşüş trendinin başlangıcını düşündürdü. 7 ve 8 Mayıs mum çubuğundaki uzun kuyruk, boğaların daha düşük seviyelerde satın alındığını gösteriyor, ancak bir toparlanmaya başlanmaması, ayıların avantajlarını bırakmayacaklarını gösteriyor. Formasyonunun hedefi 50 dolar. Bu seviyenin boğalar tarafından güçlü alımları çekmesi muhtemeldir. Fiyat 50 dolardan toparlanırsa, boğalar Luna / USDT çiftini 75 dolardaki kırılma seviyesine doğru itmeye çalışacaklar. Fiyat bu seviyeden düşerse, çift 50 ila 75 dolar arasında bir aralık oluşturabilir.

Dogecoin (DOGE), 7 Mayıs’ta 20 günlük EMA’dan (0,13 dolar) geri döndü ve ayıların rallilerde satılmaya devam ettiğini belirtti. Satışlar 9 Mayıs’ta ivme kazandı ve ayılar fiyatı 0,12 dolarlık güçlü desteğin altına çekti. Aşağı eğimli 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), satıcılara avantaj sağladığını gösteriyor. Ayılar DOGE fiyatını 0,12 doların altında tutarsa, DOGE / USDT çifti 0,10 dolardaki psikolojik desteğe kayabilir. Fiyat 0,10 dolardan toparlanırsa, alıcılar pariteyi 0,12 doların üzerine çıkarmaya ve 20 günlük EMA’ya meydan okumaya çalışacaklar. 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, DOGE fiyatının bir süre 0,10 ila 0,17 dolar arasında sıkışıp kalabileceğinin ilk göstergesi olabilir. Bu varsayımın aksine, ayılar DOGE fiyatını 0,10 doların altına düşürürse, satış yoğunlaşabilir ve düşüş 0,06 dolara kadar uzayabilir.

Avalanche AVAX ve Polkadot (DOT)

Avalanche (AVAX), 5 Mayıs’ta 20 günlük EMA’dan (63 dolar) geri döndü ve 51 dolardaki kritik desteğin altına düştü. Ayılar fiyatı 51 doların altında tutarsa, düşüş trendinin yeniden başladığını gösterecektir. 47 dolarda ve daha sonra 43 dolarda küçük bir destek var. Fiyat her iki destekten de yükselirse, alıcılar AVAX / USDT çiftini 51 doların üzerine çıkarmaya çalışacaktır. Başarılı olurlarsa, çift göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye olan 20 günlük EMA’ya geri dönebilir. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ayıların kavramalarını kaybedebileceğini öne sürecektir. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (77 dolar) bir ralli yapmayı deneyebilir. Alternatif olarak, 20 günlük EMA’da toparlanma yavaşlarsa, duyarlılığın negatif kaldığını ve yatırımcıların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Ayılar daha sonra tekrar düşüş trendine devam etmeye çalışacaklar.

Polkadot’un (DOT) 14 ila 16 dolar arasındaki sıkı aralıklı hareketi, 7 Mayıs’ta aşağı yönlü olarak çözüldü ve ayıların alıcıları aştığını gösterdi. DOT / USDT çifti şimdi boğaların güçlü bir savunma oluşturması beklenen 10 dolardaki kritik desteğe düşebilir. Her ne kadar aşağı eğimli 20 günlük EMA (15.54 dolar) ayılar için avantaj sinyali verse de, aşırı satım bölgesindeki RSI bir toparlanmanın yakında olabileceğini gösteriyor. Fiyat 10 dolardan toparlanırsa, boğalar pariteyi 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarırlarsa, satış baskısının azalabileceğinin ilk işareti olacaktır. Alternatif olarak, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların rallilerde satılmaya devam ettiğini öne sürecektir. Ayılar daha sonra pariteyi 10 dolarlık güçlü desteğin altına düşürmeye çalışacaklar. Bunu yaparlarsa, parite 7.16 dolara düşebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir