Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.321
% 4.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.321
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bitcoin’de Trend Değişiyor Mu ?

Bitcoin BTC  fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Bitcoin grafiğini genel olarak değerlendirdiğimizde, 15.500 dolar civarında dip yapmasının ardından 363 gündür süregelen bir yükselen trend içinde olduğunu gözlemliyoruz. Bu süre zarfında trend değişimlerinde meydana gelen düşüşlerin genellikle %20 ile %22 aralığında olduğunu gözlemledik.

Yükseliş trendlerinde ise %50 ile %60 arasında bir yükseliş potansiyeli olduğunu gördük, ancak bu yükseliş trendleri arasında tam bir bağlantı kuramadık. Düşüş trendlerinde ise bu oranın tam tersi olarak genellikle %20 ile %22 arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Şimdi, bu düşüş ve yükseliş trendleri sonrasında oluşan yükselen takoz formasyonunu daha detaylı inceleyelim.

Bitcoin de Yükselen Takoz Formasyonu

Bitcoin de Trend Değişiyor Mu ?

Bitcoin’deki yükselen takoz formasyonunu detaylı olarak incelediğimizde, takozun üst bandına üç temas gerçekleştirdiğimiz için bu formasyonun güçlü bir trend çizgisi olduğunu gözlemliyoruz. Takozun alt bandında ise üç temasın bulunması, yükselen takoz formasyonunun çalışma olasılığını güçlendirdiğimizi düşündürmektedir.

Önümüzdeki gelişmelerle ilgili olarak, Bitcoin’in 37.850 dolar seviyesinin takozun üst zirvesi olduğunu gözlemliyoruz. Eğer Bitcoin haftalık kapanışını bu bölge üzerinde gerçekleştirmezse, takozun alt bandına kadar bir düşüş gözlemleyebiliriz. Daha önce belirttiğimiz dönüşüm trendlerindeki düşüşlerin genellikle %20 ile %22 arasında olduğunu hatırlatalım. Eğer Bitcoin’de bir düşüş yaşanacaksa, %22’lik bir düşüşle birlikte 29.000 dolar seviyelerine kadar bir gerileme bekleyebiliriz. Ayrıca, olası kötü haberlerin de piyasayı etkileyebileceğini varsayarsak, takozun aşağı yönlü kırılması durumunda 19.235 dolar seviyelerine kadar bir düşüş görebiliriz.

Bu analiz tamamen teknik analiz temellidir ve teknik analizin %100 doğru olmadığını, gelecek haber akışlarıyla birlikte değerlendirildiğinde daha yüksek bir doğruluk oranına sahip olduğunu unutmamız önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir