Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.840
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.840
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bir Kripto Para Yasağı Daha!

Kripto paralar, blokzinciri teknolojisinin oluşturulmasıyla hayatımıza entegre olmaya başladı. Yaklaşık 10 yıldır, bu araçlar çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Ancak son 2 yılda, bu dijital varlıkların değerlenmesiyle birlikte çeşitli devlet ve kurumlar tarafından regülyasyonlara tabi tutulmaya başlandı. Bu durumun nedenlerinden bir diğeri ise dolandırıcılık, kara para aklama ve benzeri olaylardır.

ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, kripto paralar kanuni düzenlemelere tabi tutulmaya başladı. Bazı ülkelerde kabul görürken, diğer bazıları ise onların yasaklanması karşı çıkmıştır. Endonezya da yasaklanmanın yaşandığı ülkelerden biridir.

Dikkatinizi çekebilir: Endonezya Kripto Para Borsaları İçin Yeni Kurallar Getiriyor

Bali Bans Crypto Payments

Bali’de Kripto Paralar Neden Yasaklandı?

Adalardan oluşan bu devlete bağlı olan Bali adasında kripto paralarla ödeme yapılması yasaklandı. Bali, aynı zamanda dünyanın en sık ziyaret edilen turizm noktalarından biridir. Her yıl milyonlarca turist kabul eden bölgede kripto paralar ile yapılan ödemelerin hacmi de ciddi seviyelerdeydi. Yerel hükümet tarafından yapılan bu yasak, adada hizmet veren organizasyonları da ciddi şekilde etkiledi.

Yasak, turistler ve bu organizasyonların ciddi şekilde cezalandırılmasını da içermektedir. Bu yasağa rağmen kripto paralarla ödeme yapan turistlere para ve hapis cezası uygulanacaktır. Ayrıca, ödemelerin kabulüne devam eden organizasyonlar ise kapatılacaktır.

Vali Wayan Koster tarafından yapılan açıklamada, bölgede kullanılacak tek paranın Endonezya Rupisi olacağını belirtildi. Ayrıca Vali, yasağın nedeninin yasadışı ödemelerin azaltılması ve sonlandırılması olduğunu da söyledi.

Dikkatinizi çekebilir: Endonezya, Kripto Para Borsası Başlatacak

Devletin Durumla İlgili Görüşü

Endonezyaya bağlı olan Bali adasında yapılan bu yasağın ülke genelinde kripto ile ilgili planlara yansımadığı görülmektedir. Devlet, dijital varlık endüstrisine karşı bir duruş sergilese de, bu yönde bir zıt görüşe sahip değildir.

Ayrıca, Bitcoin, kripto para borsaları ve diğer dijital varlıklar  Endonezya hükümeti tarafından emtia olarak kabul edilmektedir ve düzenleyici bir çerçeveye tabiidir.

Bununla birlikte, Endonezya Ticaret Bakanlığı Haziran ayından itibaren kripto para borsası başlatmayı hedeflediğini belirtmişti. Ancak, 2022 yılında yaşanan bazı erteleme nedenleriyle başlatma planları yıl sonuna kadar iptal edilmiştir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir