Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.641
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.641
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Hong Kong Polisi Yeni Metaverse Projesini Duyurdu

Hong Kong Metaverse

 

Hong Kong Polisi Metaverse evreninde suçun önlenmesini teşvik etmek amacıyla ‘CyberDefender’ projesini başlattı. 

27 Mayıs tarihinde yapılan açıklamaya göre, Hong Kong Polis Departmanı Siber Güvenlik ve Teknoloji Suçları Bürosu (CSTCB), teknoloji suçlarının önlenmesine odaklanarak vatandaşlarını “dijital çağda karşılaşılacak zorluklara” hazırlamak amacıyla yeni metaverse platformunu tanıttı. 

Platformun lansmanıyla aynı gün, üç sanal mekânı kapsayan “Metaverse’i Keşfetmek” adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik içerisinde metaverse projelerinde suç önleme stratejileri tartışıldı.

Etkinlik sırasında, CSTCB baş müfettişi Ip Cheuk-yu, metaverse’de dikkatli davranmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Katılımcıları internet kullanırken gösterdikleri dikkati metaverse de göstermeye çağırdı ve konuşmasına şunları ekledi  “Yatırım dolandırıcılığı, sistemlere yetkisiz erişim, hırsızlık ve cinsel suçlar gibi siber uzaydaki tüm suçlar metaverse’de de gerçekleşebilir.” Ayrıca ek olarak  “Web3’teki sanal varlıkların merkezi olmayan yapısı, siber suçluların uç nokta cihazlarını, sanal varlık cüzdanlarını ve akıllı sözleşmeleri hedef alma olasılığını da artırabilir” dedi.

Hong Kong Polis Departmanı, 2023’ün ilk çeyreğinde Hong Kong’da sanal varlık suçlarında önemli bir artış rapor edilmesinin ardından, özellikle “genç nesil” için teknoloji suçları eğitim girişimlerini artırmayı planlıyor.

Ayrıca 2023’ün ilk çeyreğinde Hong Kong’da sanal varlıklarla ilgili 663 vakanın bildirildiği de ortaya çıktı. Bu, 2022 yılının ilk çeyreğine kıyasla %75’lik bir artışla toplam 570 milyon dolarlık bir kaybı temsil etmektedir. 

Polis, ‘CyberDefender Metaverse’ platformu aracılığıyla farklı temalarda kamu eğitim girişimleri düzenlemeye devam edeceğini söyledi. Konuşma içerisinde platformun Genç nesil arasında bilgi teknolojisindeki en son gelişmeler, potansiyel tuzaklar ve teknoloji suçlarını önlemenin önemi konusunda farkındalığı artıracağı söylendi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir