Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.923
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.923
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Arbitrum Tabanlı Protokol Hacklendi!

Arbitrum Tabanlı Protokol Hacklendi!

Arbitrum sisteminin bir parçası olan Jimbos Protokolü, kötü nyietli hackerlar tarafından hacklenerek 7,5 milyon dolarlık zarar uğradı.

Son günlerde kripto sektöründe yaşanan gelişmelere göre, merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerine yönelik hack saldırıları artış göstermektedir. En son hack saldırısı ise Jimbos Protokolü‘ne yönelik gerçekleştirildi ve büyük bir fon kaybına yol açtı. Bu olay, DeFi protokollerindeki güvenlik zorluklarının hala devam ettiğini göstermektedir.

Arbitrum sisteminin bir parçası olan Jimbos Protokolü, 28 Mayıs sabahı bir saldırıya maruz kaldı ve saldırganlar toplamda yaklaşık 7,5 milyon dolar değerinde 4.000 Ether çalmayı başardılar. Saldırı sırasında, saldırganlar likidite dönüşümlerindeki kayma kontrolünün eksikliğinden faydalandılar. Protokolün likidite sağlama mekanizması, eşit olmayan fiyat aralıklarına yerleştirilen fonlar üzerinde çalışıyordu ve saldırganlar, kendi çıkarları doğrultusunda takas emirlerini değiştirerek bu açığı kullanabildiler.

Jimbos Protokolü, henüz yakın bir zamanda başlatılmış olan ve likidite ve değişken token fiyatlarını ele almayı hedefleyen bir test yaklaşımına sahipti. Ancak, protokolün güvenlik mekanizması yeterince geliştirilmemişti ve bu da saldırganlara uygun koşullar sağladı. Mantıksal bir güvenlik açığı saldırıyı mümkün kılan temel faktördü. Jimbo’nun (likidite ) temel tokeninin fiyatı da saldırı sonrası yaklaşık %40 oranında düşüş yaşadı.

Güvenlik firması PeckShield’in bulgularına göre, saldırganlar Arbitrum ağından 4.090 ETH çekti ve ardından Stargate köprüsü ve Celer Ağı aracılığıyla Ethereum ağına 4.048 ETH aktardı. Bu, saldırganların izlerini silmek ve çalınan varlıkları farklı ağlara taşımak için yaygın bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir