Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.863
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.863
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SushiSwap Hack Saldırısına Maruz Kaldı

SushiSwap

Merkezi olmayan protokol SushiSwap, bir sözleşme hatası sonucu 3.3 milyon dolarlık hack saldırısına maruz kaldı.

Kripto platformları, hack saldırılarıyla uğraşmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde merkezi olmayan protokol SushiSwap, dahili swap() işlevindeki bir hata nedeniyle 3.3 milyon dolar değerinde bir hack saldırısına maruz kaldı. Bu hatanın, yetkisiz bir varlığın token sahibinin onayı olmadan tokenları “yoink” etmesine izin vermesi olduğu düşünülüyor.

Saldırganlar ilk yapılan saldırıda RouterProcessor2 sözleşmesindeki onaylama hatasını kullanarak 100 ETH çalmayı başardılar. İlk saldırı sonrasında başka bir hacker ise aynı hatayı kullanarak 1800 ETH daha çaldı.

Analizlere göre yapılan saldırıdan yalnızca son dört gün içinde SushiSwap’te işlem yapanların etkileneceği belirtiliyor. Ayrıca, tüm zincirlerde iptal edilmesi gereken sözleşmelerin bir listesini yayınlayarak, adreslerinden herhangi birinin etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için bir araç oluşturdu.

SushiSwap’in CEO’su Joseph Delong, saldırıyı hafifletmek için güvenlik ekipleriyle birlikte çalıştıklarını açıkladı. SushiSwap Güvenlik yetkilisi, güvenlik önlemi olarak kullanıcılardan SushiSwap‘teki tüm sözleşmeler için izinleri iptal etmelerini istedi.

Son bir yıl içinde çeşitli DeFi platformları birçok hack saldırısına maruz kaldı. Haberin ardından platformun yönetişim tokenı SUSHI fiyatı yüzde 4.18 oranında bir düşüş yaşadı. SUSHI tokenin güncel fiyatı ise şu şekilde:

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir