Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.277
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.277
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Huobi, Hong Kong’ta Faaliyete Başlıyor

Çin merkezli dev borsa Huobi yakın zamanda ülkenin yargı yetkisi dahilinde tüketicilere hizmet vereceğini açıkladı. 100’den fazla ülkede hizmet sağlayan dijital varlık borsası, yakın zamanda Hong Kong’ta kripto para ticaretine başlayacak.

Popüler kripto borsası twitter hesabından yaptığı resmi açıklamada, 29 Mayıs‘ta Hong Kong Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na başvuruda bulunduğunu belirtti. Bu doğrultuda faaliyet gösterebilmek için lisans almaya çalışacak.

Huobi HK bağımsız denetçilerle çalışmayı planlamakta. Bu doğrultuda 6aylık süreçte platformun güvenlik protokollerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Buna ek olarak Huobi HK, yerel düzenlemelere uyum sağlamak için kara para aklama yöntemlerini ve uyum uygulamalarını da iyileştireceği yönünde açıklamalar yaptı.

İlginizi Çekebilir: Huobi Token (HT) Nedir?

Geçen hafta, Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), Huobi Global’in izinsiz olarak faaliyet gösterdiği gerekçesiyle işlemlerini durdurma kararı vermişti. SC’ye göre, Huobi,  Tanınmış Piyasa İşletmecisi lisansı olmadan iş yapmaktaydı. Yetkililer, bölgesel yasalara uyum sağlamak ve yatırımcıları korumak için bir lisansın gerekliliğini belirtti.

Hong Kong Sanal Varlıklarla İlgili Hangi Adımları Atmayı Planlıyor?

1 Haziran’dan itibaren Hong Kong, sanal varlık hizmetleri sunan şirketler için yeni bir lisans sistemi kuracak. Aynı zamanda, belirli yerel yasaları uygularken, düzenli yatırımcıların popüler kripto paralarla işlem yapmasına izin verecek.

Hong Kong Para Otoritesi Başkanı Eddie Yue, kripto para borsalarının lisans başvurularında daha iyimser kararlar vereceğini açıkladı.. Ancak bu açıklamanın resmi yetkililer tarafından ‘basit kurallar’ olarak anlaşılmaması gerektiğini de vurguladı.

Hong Kong’ta sanal varlık sağlayıcı lisansı almak zorlu bir görev gibi görünmektedir. Bunun nedeni borsada listelenen her bir tokenın incelenecek ve piyasa yapıcılığına izin verilmeyecek olmasıdır.

Bütün bu gelişmelerden sonra Tron CEO’su Justin Sun‘ın iddialara göre Huobi’nin Asya merkezini Singapur’dan Hong Kong’a taşımayı hedeflediğı ileri sürüldü. Bu bilgi Şubat ayında Nikkei Asia‘da yer alan bir habere dayanmaktadır. Haberde ayrıca Sun’ın Hong Kong’ta Huobi operasyonlarını artırmayı planladığı ve yıl sonuna kadar personel sayısını 50’den 200’e çıkarmayı düşündüğü belirtilmiştir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir