Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.609
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.609
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bybit Kazakistan’dan Ön Onay Aldı!

Kripto para borsası Bybit, Kazakistanda faaliyet göstermek için çalışmalarına devam ediyor.Bu bağlamda Astana Uluslararası Finans Merkezi‘nde dijital varlık saklama konusunda ön onay aldığını duyurdu. Ülke düzenleyicilerinin olumlu yanıtının ardından alınan bu ön onay, Bybit’in Kazakistan’a açılmasında önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou:

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde kripto endüstrisinde büyük bir büyüme potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyel Bybit’in BDT bölgesinde genişlemesi için umut vaat eden fırsatlardandır.

Zhou ayrıca  Bybit‘in yerel düzenlemelere tam anlamıyla uyum sağlamaya öncelik verdiğini ve kripto para faaliyelerini yeni pazarlarda devam ettirmek istediğini vurguladı. Bu açıklama, Bybit’in Japon düzenleyiciler tarafından uygun kayıt olmadan faaliyet gösterme konusunda incelemeye tabi tutulmasına yanıt olarak yapılmıştır. Zhou, Bybit’in temel hedefinin geçerli kurallar ve düzenlemelere uygun şekilde iş yapmak olduğunu belirtmiştir.

Son aylarda, Bybit aktif bir şekilde hizmetlerini genişletmektedir. Şirket, 2 Mayıs’ta kullanıcılara kripto kredi hizmeti sunma planlarını duyurmuştur. Ayrıca Mart ayında Bybit, kripto para ödemeleri için özel olarak tasarlanmış bir banka kartı sunmak amacıyla Mastercard ile ortaklık kurmuştur.

İlginizi çekebilir: Bybit Nedir, Ne İşe Yarar?

Bybit’in Kazakistana yönelik aldığı bu karar kripto para, madencilik ve blok zinciri konularına artan ilgisi göz önüne alınarak yapılmıştır. Şubat ayında yerel yetkililer vergi kaçırılmasını önlemek amacıyla kripto madenciliği gelirlerinin %75’inin bir kripto para borsasında satılması gerektiği gerekliliğini getirmiştir.

Kazakistan 2022 yılında 7milyon dolarlık kripto vergisi topladığını açıkladı. Buna ek olarak kendi dijital para birimini çıkarmak için faaliyeleri devam ediyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir