Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.655
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.655
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bir DeFi Protokolü Daha Hacklendi!

Bir DeFi Protokolü Daha Hacklendi!

DeFi protokolü Sturdy Finance, son zamanlarda bir güvenlik açığı nedeniyle büyük bir saldırıya uğradı. Bu saldırı sonucunda, saldırgan yaklaşık 800.000 dolar değerinde 442 Ether çalmayı başardı. Saldırgan, hatalı bir fiyat oracle’ını manipüle ederek ve protokolden fonları boşaltmak için bir güvenlik açığından faydalandı.

12 Haziran’da blockchain güvenlik firması PeckShield, Sturdy Finance’e bir uyarı gönderdi ve fiyat manipülasyonuna işaret eden bir işlem bildirdi. Protokol, hemen saldırıyı fark etti ve tüm piyasaları durdurarak kullanıcılara fonlarının güvende olduğunu temin etti.

Ancak PeckShield, saldırganın yaklaşık 800.000 dolar değerindeki Ether’i Tornado Cash adlı bir kripto mikserine aktarabildiğini doğruladı. Aynı zamanda güvenlik firması, saldırının temel nedeninin hatalı bir fiyat oracle’ı olduğunu belirtti.

Diğer bir blockchain güvenlik şirketi olan BlockSec, saldırının bir yeniden merkezleme saldırısı olarak adlandırılan bir yöntemle gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu yöntemde, bilgisayar korsanları işlev çağrılarını manipüle ederek birden fazla kez aynı işlemi gerçekleştirme yeteneğinden faydalanır. Bu şekilde, bilgisayar korsanları, aslında mümkün olması gerektiğinden daha fazla para çekebilirler.

Bu olaylarla birlikte, dolandırıcılar ayrıca ünlü kripto topluluğu üyelerinin sekiz Twitter hesabını ele geçirerek kripto dolandırıcılığı yapmayı başardı. Bu hesaplardan bazıları ünlü DJ Steve Aoki, Pudgy Penguins kurucusu Cole Villemain ve kripto karşıtı Peter Schiff’in hesaplarıydı. Dolandırıcılar bu hesapları ele geçirdikten sonra yaklaşık 1 milyon dolar değerinde kripto para çaldılar.

Bu süre zarfında, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Mt. Gox hack olayıyla ilişkilendirildiği iddia edilen iki kişiyi suçladı. Alexey Bilyuchenko ve Aleksandr Verner adlı iki kişi, iddiaya göre 647.000 Bitcoin çaldı ve bu parayı aklamak için bir komplo kurdu.

Bu olaylar, DeFi protokollerinin güvenlik zorluklarına ve kripto dünyasında faaliyet gösteren dolandırıcıların hala varlığını sürdürdüğüne dikkat çekiyor. Kripto topluluğunun bu tür saldırılara karşı dikkatli olması ve güvenlik önlemlerini güçlendirmesi önemlidir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version