Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.098
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.098
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bir Borsa Daha Dava Ediliyor!

Bir Borsa Daha Dava Ediliyor! Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), Kraken’in Avustralya ortağı olan Bit Trade’i, tasarım ve dağıtım yükümlülüklerine uymamakla suçlayarak hukuki işlem başlattı. Bu, kripto endüstrisinin yerel yasalara uyum konusundaki baskısı üzerine odaklanıyor.

Tasarım ve Dağıtım Yükümlülükleri: Avustralya’daki Hukuki Gereklilikler

ASIC’e göre Bit Trade, Avustralyalı müşterilerine sunduğu kaldıraçlı işlem ürününü sunmadan önce hedef pazar belirlemesi yapmadı. Bu, Ekim 2021’de yürürlüğe giren tasarım ve dağıtım yükümlülüklerine aykırı bir davranış olarak kabul ediliyor.

Yükümlülüklerin yürürlüğe girmesinden bu yana en az 1,160 Avustralyalı müşteri, Bit Trade’in kaldıraçlı işlem ürününü kullanarak yaklaşık 8.35 milyon dolarlık zarar yaşadı.

Dikkatinizi çekebilir: Güney Kore Vatandaşları 19 Milyar Dijital Varlığa Sahip!

Kraken’ın Yanıtı ve Kaldıraçlı İşlem Ürününün Doğası

Kraken’ın Avustralya operasyonlarının Müdürü Jonathan Miller, ASIC’in adımının şirketi şaşırttığını ve ürünün uygun olduğuna inandığını belirtti. Bit Trade, kaldıraçlı işlem ürününü müşterilere teminat olarak kullandıkları varlıkların değerinin beş katına kadar kredi uzatma imkanı sunan bir “kaldıraç uzatma” hizmeti olarak tanımlıyor.

ASIC’in Bit Trade’e karşı açtığı dava, kripto endüstrisinin yerel yasalara uyum konusundaki denetimlerin arttığını gösteriyor. Hukuki işlemler ilerledikçe, kripto topluluğu, bu davanın sonuçlarını ve etkilerini yakından takip edecektir. Sonuç olarak, bir borsa daha dava ediliyor, bu da kripto piyasası üzerindeki baskıları artırmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir