Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.985
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.985
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Güney Kore Vatandaşları 99 Milyar Dolarlık Dijital Varlık Tutuyor!

Güney Kore vatandaşları

Güney Kore Ulusal Vergi Servisi bugün yayınladığı rapora göre Güney Kore vatandaşları yurt dışında 131 trllyon won(99 milyar dolar) dijital varlık sahip olduğu söyledi.

Yayınlana bu rapora göre Güney Kore vatandaşlarının yurt dışı varlıklarının %70‘i dijital varlıklardır. Yayınlanan bu raporla beraber yurt dışında en çok dijital varlık bulunduran ülke Güney Kore’dir.

Vergi Servisi bu paranın 1432 kişi ve şirketlere ait olduğunu açıkladı. Resmi verilere göre, toplam 5.419 kuruluş yurt duşu finansal hesaplarını bildirdi.

Vergi dairesi yurt dışı mali hesaplarını bildirmeyenleri detaylı bir incelemeye alacaklarını söyledi. Ayrıca yurt dışındaki paraları ile ilgili usulsüzlük yapanları detaylı bir şekilde incelemeye aldıklarını söyledi.

Vergi Servisi, “Sanal varlıklar nedeniyle potansiyel vergi matrahının aşınması riskine yanıt vermek için, Ulusal Vergi Servisi de dahil olmak üzere dünya çapındaki vergi makamları, Bilgi Değişimi Raporlama Düzenlemeleri uyarınca bilgi alışverişinde bulunmaya hazırlanıyor.” dedi.

Güney Kore kripto dostu bir ülkedir kripto kazançlarına ilişkin %20’lik vergiyi Temmuz 2023’e erteledi. Bu verginin 2023’ün başından itibaren yürürlüğe girmesi gerekiyordu ancak hükümet 2025‘e erteledi.

Ayrıca vergi dairesi airdropları vergilendirmeye başlayabileceğini de duyurdu.

Güney Kore’nin vergilerle ilgili tutumu nedeniyle ülkede kripto paralara yatırım yapan kullanıcı sayısı hızla artış gösteriyor. Güney Kore kripto dostu bir ülke olduğunu ve bu alanla ilgili çalışmalar yürüttüğü açıklamıştı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir