Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.691
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.691
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Güney Kore Yeni Kripto Yasa Tasarısı Çıkarıyor

Korea JoongAng Daily’nin haberine göre Güney Kore, Kuzey Kore tarafından kullanılan kripto para birimlerini ve diğer sanal varlıkları takip edip dondurmak için bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

Çok sayıda hükümet kaynağının dayandırdığı habere göre, Pyongyang’ın silah programlarının finansmanını kesmeyi amaçlayan tasarı, çeşitli hükümet kurumları arasında 10 ay süren istişareler sonucunda hazırlandı.

Yönetimden kaynaklar, Başkan Yoon Suk Yeol’un tasarının sunulmadan önce “ulusal güvenliği güçlendirecek pratik önlemleri” içerecek şekilde revize edilmesi yönünde talimat verdiğini söyledi. Ayrıca tasarının Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye karşı mevcut yaptırımlarına eklenmesini de istedi.

Bir hükümet yetkilisi Daily’ye, Güney Kore Devlet Başkanı’nın ülkenin siber güvenlik alanının acilen onarılması gerektiğini söyledi.

Başka bir yönetici, en son yasa tasarısının “Kuzey tarafından hacklenerek çalınan kripto paraları takip etmek ve etkisiz hale getirmek” için önlemler içerdiğini söyledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Kuzey Kore Hack’i

Yerel medya haberine göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi geçen ay yaptığı açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının bu yılın ilk yarısında yasa dışı olarak 180 milyon $ kripto parayı çaldığını söyledi.

Korea JoongAng Daily haberinde Kuzey Kore’nin yalnızca geçen yıl hack yoluyla 1,28 milyar $ değerinde Bitcoin ve Ethereum çaldığını bildirdi.

Kuzey Kore hack organizasyonundan en çok aranan gruplar arasında Lazarus Group yer alıyor. Geçtiğimiz ay Coin Mühendisi’nin blog yazısında Kripto ödeme işlemcisi CoinsPaid, saldırıya uğramıştı. Bu olayın suçlusu olarak Lazarus Group’tan şüphelenen ekip 37 milyon dolarlık bir zarara uğradığını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir