Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.098
% 2.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.098
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

AB’nin Dijital Euro Projesi Bazı Ülkeleri Zorlayabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın Dijital Euro Adımları

Avrupa Parlamentosunun yaptığı bir incelemeye göre, AB’nin dijital eurosu, euro üyesi olmayan ülkelerde zorluklarla karşılaşabilir.

Ekonomik Yönetişim ve EMU İnceleme Birimi bir rapor hazırladı. Yapılan incelemede CBDC’nin euro bölgesi dışındaki üye ülkelerde kullanımının zorluklarını tespit etti.

Ayrıca en önemlisi, dijital euronun her yerde parasal olarak kabul edilmesinin, AB ile üçüncü ülkeler arasındaki uluslararası anlaşmaların onaylanmasını gerektirmesidir.

Raporda, “ECB ile euro bölgesi dışındaki bir ulusal merkez bankası arasındaki herhangi bir düzenlemeden önce, Avrupa Birliği ile üçüncü ülke arasında uluslararası bir anlaşma yapılması gerekir” ifadesine yer verildi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Hukuki Sorunlar

Raporu inceledikten sonra Avrupa Blockchain Birliği Politika Başkanı Erwin Voloder yaptığı açıklamada şunları söyledi. “CBDC’ler kapalı döngü veri döngüleridir ve ülkeler arasında minimum veri paylaşımı anlaşmalarına ihtiyaç duyacaktır.”

Ayrıca Voloder, “Kullanım, cüzdanlar ve yargı yetkisiyle ilgili bugüne kadar işe yarar bir çözümü olmayan karışık hukuki sorunlar var. Bu gelecekteki en büyük zorluktur” diye ekledi.

Ekonomist, blok içinde dijital euronun mevcut ödemenin nasıl çalışabileceği konusunda bir anlaşmaya varmak için genel olarak siyasi iradenin bulunduğunu söyledi.

Temmuz 2021’de ECB Yönetim Konseyi, dijital euro projesine soruşturma başlatmıştı. Soruşturma amacı bloğun CBDC’sinin tasarımı ve dağıtımıyla ilgili konuları ele almasıydı. Projenin Ekim ayında sonuçlanacak olan soruşturma kararı gidişatı belirleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir