Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.674
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.674
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

JPMorgan, Euro Ödemelerinde JPM Coin Kullanmaya Başladı!

JPMorgan, Euro Ödemelerinde JPM Coin Kullanmaya Başladı!

ABD merkezli JPMorgan, geleneksel bankacılık sisteminde JPM Coin ile euro ödemelerini başlatacağını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yatırım bankası JPMorgan, JPM Coin’i kullanarak geleneksel bankacılık alanında önemli bir adım atıyor. Bloomberg’in raporlarına göre, JPMorgan artık kurumsal müşterilere yönelik euro cinsinden ödemeleri JPM Coin aracılığıyla gerçekleştirmeye başlıyor.

JPMorgan’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Coin Sistemleri Başkanı Başak Toprak, JPM Coin’in avro işlemlerinde canlı olarak kullanılmaya başlandığını 21 Haziran tarihinde duyurdu. İlk avro ödemesinin Alman holdingi Siemens AG tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu yeni sistem, JPMorgan müşterilerinin hesaplarına anında ve 7/24 avro transferi yapabilmelerini sağlayarak toptan ödeme işlemlerini kolaylaştırıyor. Geleneksel bankacılıkta işlemlerin genellikle sınırlı mesai saatleri içinde gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, bu yenilikçi çözüm önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Başak Toprak konu ile ilgili yaptığı açıkalmada, “Doğru zamanda ödeme yapmanın maliyet avantajları bulunuyor. Bu da müşterilerimizin mevduatlarının daha fazla faiz geliri elde etmelerini sağlayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, JPM Coin’in hızlı ve verimli ödemelerin gerçekleştirilmesine olanak tanıdığını vurguladı.

2019 yılında başlatılan JPM Coin, blok zinciri tabanlı bir ödeme sistemi olarak faaliyet gösteriyor. JPMorgan’ın kendi coin’i üzerinden şimdiye kadar yaklaşık 300 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiği belirtiliyor. Ancak banka, sistemi henüz tam anlamıyla ölçeklendirmediği için günlük toplam ödeme hacmi hakkında kesin bir veri sunulmamaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir