Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.524
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.524
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Çin Merkez Bankası Yetkilinden Dijital Yuan İçin Açıklaması!

Çin merkez bankasından yetkili yaptığı açıklamada, Çin’in dijital yuanının (CBDC) tüm perakende ödeme senaryolarında mevcut olması gerektiğini söyledi.

Çin Halk Bankası’nın (PBOC) dijital para araştırma enstitüsü başkanı Changchun Mu, Pekin’deki bir ticaret forumunda WeChat, Alipay gibi cüzdan sağlayıcıları gibi ödeme uygulamalarının bulunduğunu söyledi.

Ülke medyasının bildirdiğine göre, CNY operatörleri uyumluluk gereklilikleri konusunda dikkatli olmalı ve ilgili mali lisansları almalı.

Mu,“ Yükseltme sürecinin ilk adımı, tüm perakende senaryoları için ödeme aracı olarak dijital yuanı kullanmaktır.“ dedi.

Kısa vadede barkodun birlikte çalışabilirliğini sağlamak için QR kod standartlarını teknik düzeyde birleştirerek başlayabiliriz diye ekledi.

“Uzun vadede ödeme araçlarının yükseltilmesini istikrarlı bir şekilde uygulayacağız.”

Mu’nun açıklaması, merkez bankasının tüketicilerin barkod tarayarak ödeme yapmalarına olanak sağlayan evrensel QR ödeme kodlarını uygulamaya koyma sözü vermesinden sonra geldi.

Birçok online ticaret sitelerinin hakim olduğu QR kodlu ödeme sistemlerinin kullanımı Çin’de halihazırda yaygın durumda.

PBOC Ocak 2022’de pilot uygulamaya sunduğu, e-CNY’yi artık test ediyor.

PBOC’un 2019 sonlarında başlatılmasından bu yana dijital yuan denemesini 17 il düzeyindeki şehirde en az 26 lokasyona genişletti. Bunlar Pekin, Şangay, Shenzhen ve Suzhou dahil olmak üzere diğer bölgeler.

Bununla birlikte, şu anda Çin genelindeki pilot bölgelerde test edilen e-CNY, yaygın bir kullanımı hala bulunmamakta.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Satış Verimliliğini Artırma

Rapora göre PBOC başkanı, mevcut bankalararası ödeme ve takas sistemlerinin iyi çalıştığını ve bunları CBDC sistemiyle değiştirmeye gerekli olmadığını söyledi.

Mu, “Ancak, e-CNY ile mevcut elektronik ödeme araçları ve ticari banka mevduatları arasında kapsamlı bir birlikte çalışabilirlik sağlayarak kesintisiz entegrasyon sağlamak mümkündür” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir