Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.089
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.089
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bir Analize Göre Kimse Bitcoin’lerini Satmak İstemiyor!

Bitcoin

Bir analiste göre, zincir üzerinde transfer edilen önemli bir değerin olmaması, Bitcoin satmak için çok az istek olduğunun açık bir göstergesi. Glassnode’dan alınan veriler, Bitcoin ağındaki zincir içi transferlerin ortalama değerinin 2021’de görülen zirveden önemli ölçüde düşük kaldığını ortaya koyuyor. Blockware Solutions analistlerinin de belirttiği gibi, bu eğilim yatırımcıların fiyatların daha da artmasını bekleyerek Bitcoin varlıklarını ellerinde tuttuklarını gösteriyor.

Bitcoin‘in son dönemde 70.000 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasına rağmen, blok zincirindeki gerçek ekonomik faaliyet, güçlü bir hareketten ziyade durgun bir büyüme gösteriyor. Bir firmanın araştırmasına göre, bu farklılık büyük ölçüde piyasadaki güçlü tutma hissine bağlanıyor.

En son Blockware Intelligence bülteninde analistler, ABD doları cinsinden ortalama zincir içi transfer hacminin 2021 boğa piyasası zirvesinden önemli ölçüde daha düşük olduğuna dikkat çekerek, yatırımcılar arasında satış konusunda bir isteksizliğe işaret etti. Glassnode tarafından zincir üzerinde transfer edilen toplam BTC’nin dolar değeri olarak tanımlanan transfer hacmi, şu anda hem yedi günlük hem de 14 günlük ortalamalar için 200.000 doların oldukça altında seyrediyor ve 2021 boğa piyasası sırasında görülen milyon dolarlık rakamlarla keskin bir tezat oluşturuyor.

Bitcoin’in fiyatındaki son artış büyük ölçüde Nasdaq’ta listelenen spot Bitcoin ETF’lerinin Wall Street tarafından kabul edilmesine bağlanıyor. Sonuç olarak, spot hacim bu ETF’lerde yoğunlaşarak daha düşük zincir içi hacme katkıda bulundu. Bununla birlikte, çeşitli ölçümler 2022 ayı piyasasını atlatan yatırımcıların daha fazla fiyat artışı beklentisiyle Bitcoin varlıklarını ellerinde tuttuğunu gösteriyor.

Örneğin, üç ila beş yıldır aktif olmayan Bitcoin arzının yüzdesi artmaya devam ediyor. Birçok analist Bitcoin’in fiyatının önümüzdeki aylarda altı haneli rakamlara yükseleceğini ve potansiyel olarak 150.000 doların çok üzerine çıkacağını öngörüyor.


Blockware’deki analistler, fiyat ivme kazandığında, eski coinlerin satış için borsalara taşınmasıyla zincir içi hacimde bir artış olacağını tahmin ediyor. O zamana kadar, düşük zincir içi hacim arz sıkıntısına işaret ediyor.

 


Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 67.700 dolardan işlem görüyordu ve 24 saatlik bir süre zarfında %5’lik bir artışa işaret ediyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir