Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.657
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.657
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance Nijerya’da Vergi Engeline Takılabilir!

Binance'in Yeni Altcoin'i İçin 400 Milyon Dolarlık Yatırım Toplandı

Hafta sonu yerel basında çıkan haberlere göre, hükümet gözetiminde bulunan Binance‘in iki üst düzey yöneticisinden birinin kaçtığı bildirildi. Pazartesi günü yerel haber kaynaklarının bildirdiğine göre, Nijerya vergi dairesi Binance’e karşı vergi kaçırma suçlamasında bulundu.
Bu suçlamalar, kripto para borsasının iki üst düzey yöneticisinin yetkililer tarafından gözaltına alındığı gergin bir dönemin ardından geldi.
Bu yöneticilerden birinin kaçmayı başardığı ve ülkeyi terk etmiş olabileceği yerel medya tarafından bildirildi.

Yerel medya kaynaklarının Pazartesi günü ülkenin vergi düzenleme kurumundan yapılan bir açıklamaya atıfta bulunarak bildirdiğine göre, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, borsa ile hükümet arasında tırmanan gerilimin ortasında Nijeryalı yetkililer tarafından vergi kaçırmakla suçlandı. Bir rapora göre, şu anda hükümet tarafından gözaltına alınan iki Binance yöneticisini de içeren suçlamalar, Federal İç Gelir Servisi (FIRS) tarafından açıklandı ve Abuja’daki Federal Yüksek Mahkeme’ye sunuldu.

Borsaya yönelik suçlamalar arasında “Katma Değer Vergisi (KDV), Şirket Gelir Vergisi ödememe, vergi beyannamesi vermeme ve müşterilerin platform üzerinden vergi kaçırmasını kolaylaştırma” gibi dört ayrı vergi kaçakçılığı suçlaması yer alıyor.

Bu suçlamaların ortaya çıkması, Nijerya hükümeti tarafından kripto para borsasının haftalarca incelenmesi ve kınanmasının ardından geldi; hatta bu durum iki Binance yöneticisini davet etmeye ve ardından gözaltına almaya kadar gitti. Platforma yönelik iddialar arasında milyarlarca dolar değerinde şüpheli yasadışı fonun işlenmesi ve yerel para birimi naira için bir döviz kuru oluşturulması yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir