Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.352
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.352
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance ve Huobi, 1,4 Milyon Dolarlık Kriptoyu Dondurdu

Binance ve Huobi

Kripto para borsaları Binance ve Huobi, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen 100 milyon dolarlık Harmony Horizon köprü hack’iyle bağlantılı hesapları dondurdu.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarıyla bağlantılı olan hesaplar, Lazarus Group adı verilen bir korsan grubu tarafından kullanılmaktaydı. Bu hesaplarda yer alan yaklaşık 1,4 milyon dolar değerindeki kripto para, borsalar tarafından dondurulmakta.

Soruşturma, blockchain analitik firması Elliptic tarafından yürütülmekte. Elliptic, istihbaratı Binance ve Huobi’ye ilettiğini ve bu borsaların da hemen harekete geçerek Lazarus Group bağlantılı hesapları dondurduğunu açıkladı. Çalınan fonlar, araştırmacıların karmaşık işlem zincirleri aracılığıyla borsalara aktarıldığını görmeye başladığı yakın zamana kadar hareketsiz kalmıştı.

Lazarus Group’un Harmony köprüsü saldırısına ilişkin izi, grupun ABD OFAC onaylı gizlilik mikseri Tornado Cash’e başvurmasıyla takip edilebilmekteydi. Ayrıca Elliptic, müfettişlerinin bu vakada mikser aracılığıyla gönderilen çalıntı fonların tamamının izini sürebildiğini belirtti.

Binance ve Huobi, daha önce de Harmony saldırısıyla bağlantılı hesapları dondurmuştu. Bu kez dondurulan hesaplarda yer alan kripto para miktarı daha düşüktü, ancak olayın Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Elliptic, Lazarus Group’un 2017’de sektöre odaklanmasından bu yana 2 milyar doların üzerinde kripto para çaldığına inanıyor. Ayrıca Dijital varlıkların kötüye kullanımını önleme sorumluluğu, sektörün üzerinde durduğu bir konudur.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version