Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.400
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.400
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance, Rusya’dan Çekilmeyi Değerlendiriyor

Wall Street Journal’ın bir raporunda, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ülkede ki yasal risklerle karşı karşıya olduğu için Rusya’dan çekilmeyi değerlendiriyor.

Binance sözcüsü yaptığı açıklamada, borsanın Rusya operasyonları için piyasadan tamamen çekilme de dahil olmak üzere farklı seçenekleri değerlendirdiğini söyledi.

Pazartesi günü, Binance’in eşler arası hizmeti, daha önce kullanıcılara birbirlerine ruble aktarma olanağı veren, yaptırım uygulanan beş Rus borç vereni sitesinden kaldırdı.

Düzenleyici Sorunu

Ayrıca Journal, Binance’in Rusya’daki insanların yurtdışına para taşımasına yardım ettiğini bildirdi.

Bloomberg’in Mayıs ayında yaptığı açıklamada bu rapor, ABD Adalet Bakanlığı’nın Binance’in Ruslar tarafından ABD yaptırımlarından kaçmak için kullanılıp kullanılmadığına ilişkin soruşturmasının ardından geldi.

Binance şu anda kendisini birçok ABD düzenleyicisinin hedefinde buluyor. Ayrıca Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ilk olarak Mart ayında firmaya karşı dava açtı. Bunun beraberinde SEC geçen ay borsaya ve CEO Changpeng Zhao’ya menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla dava açtı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Binance ve SEC Davası

Geçtiğimiz günlerde SEC, Binance borsasına ve Ceo Changpeng ZHAO‘ya menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. Binance üst kuruluşu BAM bir gerekçe sunarak mahkemeden Sec için koruma emri istemişti.

BAM mahkeme dosyasına şunları yazdı;

SEC, BAM’ın tekliflerini reddetti veya taleplerini anlamlı bir şekilde sınırlandırdı. SEC’in konumu mantıksızdır ve SEC’in Rıza Emri’nin keşif hükmünü kötüye kullanmasının daha geniş bir modelinin parçasıdır.” Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir