Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.240
% 4.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.240
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance CEO’su kripto piyasasını rahatlattı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun, dünyanın en büyük kripto borsasından para çekme dalgasının hafiflediğini söylemesiyle kripto piyasaları bir nebze sakinleşti.

“İşler istikrara kavuşmuş gibi görünüyor.” diye tweet atan Zhao, borsaya “mevduatların geri geldiğini” ekleyerek durumu “olağan ticaret” olarak tanımladı.

Binance, dijital para birimleriyle ilgili giderek artan olumsuz gelişmelerden ürken müşterilerin para çekme taleplerine ayak uyduramamış ve kripto ve itibari para alanları arasında büyük ölçüde bir ağ geçidi görevi gören stabil kripto para USD Coin’in para çekme işlemlerini, Salı günü geçici olarak askıya almak zorunda kalmıştı. Ancak ABD’de işlem gününe başlarken bu askıya alma işlemini kaldırdı.

Zhao, “Dün gördüğümüz çıkış en yüksek para çekme işlemi değildi, hatta ilk beşte bile değildi.” dedi ve Binance’de Terra/Luna ve FTX çöküşlerinin ardından daha büyük çıkışlar yaşandığını belirtti.

Salı günü Zhao; Binance’nin, kripto analiz firması Nansen’in tahmini olan 3 milyar dolara göre oldukça düşük olan yaklaşık 1,14 milyar dolarlık net para çekme işlemine tanık olduğu tahmininde bulundu. Nansen verilerine göre Binance’nin açıklanan varlıkları hafta başında 62,5 milyar dolardan 60 milyar dolara düştü.

Analitik firması Arkham Intelligence, son 24 saat içinde Binance’ye yaklaşık 1 milyar dolar değerinde yeni USD Coin yatırıldığını doğruladı. Kaynağını belirleyemese de şunları söyledi: “Bu, hâlâ Binance’de kalmak isteyen çok sayıda sermaye olduğu anlamına geliyor.”

Binance, FTX’in çöküşünden ve Salı günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık yapmakla suçlanan Sam Bankman-Fried’in yarattığı utançtan uzak durması yönünde baskı altında. Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılması talebi, kaçma riski bulunduğu gerekçesiyle Bahamalar’daki bir mahkeme tarafından reddedildi.

SEC’in iddianamesine göre FTX, Bankman-Fried’in hedge fonu Alameda Research’ın kayıplarını örtmek için müşterilerin 8 milyar dolardan fazla parasını aktardıktan sonra Kasım ayında çöktü.

Hem FTX hem de Binance merkezi borsalar olsa da Zhao defalarca Binance’deki müşteri mevduatlarının yeterince korunaklı olduğunu iddia etti. Ancak uluslararası vergi ve hukuk firması Mazars’ın geçen hafta yayınladığı bir rapor, bu iddiaları destekleyemedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version